De vlammen slaan uit de getroffen woning (foto: Roy Wolters, Regio15).
De vlammen slaan uit de getroffen woning (foto: Roy Wolters, Regio15).

Man komt om bij explosie
en brand in zijn woning

Een man is in de nacht van dinsdag op woensdag omgekomen bij een explosie en de daaropvolgende brand in een woning aan de Frans Mortelmansstraat te Voorburg.

De brand brak kort na middernacht uit en was kort uitslaand. Hij woedde in het laagbouw deel van het complex en niet in het hoge deel dat bekend staat als 'het zeilschip', grenzend aan winkelcentrum De Julianabaan. De brandweer meldde al snel dat de bewoner van de getroffen woning helaas was overleden.

De burgemeester van Leidschendam-Voorburg Klaas Tigelaar kwam ter plaatse om kennis te nemen van de tragische gebeurtenissen. Technisch rechercheurs deden onderzoek naar de brand en de gebeurtenissen die daaraan vooraf gingen. De getroffen woning is uiteraard onbewoonbaar, maar de bewoners van de omliggende woningen konden na controle in de loop van de nacht terug naar hun woning. Omwonenden en de brandweer bevestigden dat aan de brand een kleine ontploffing voorafging. De bewoner zou eerder ook de ruiten van zijn eigen woning in hebben gegooid. Het zou gaan om een verwarde man die met enige regelmaat voor overlast in het complex zorgde. De politie heeft woensdag de hele dag onderzoek gedaan in het uitgebrande appartement en concludeerde dat er geen sprake is van een ongeluk of misdrijf en dat de bewoner de explosie zelf heeft veroorzaakt.