Gratis training assertiviteit in bibliotheek

Iedereen van 18 jaar en ouder die het lastig vindt om "nee" te zeggen en het moeilijk vindt om grenzen aan te geven en in conflicten steeds het onderspit delft, is welkom bij de vijfdelige gratis Training Assertiviteit van Indigo Preventie.

U leert hoe u uw mening kunt geven terwijl u anderen in hun waarde laat. Door beter op te komen voor uzelf, voorkomt u gevoelens van somberheid, schuld en minderwaardigheid. De groepstraining bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van twee uur waarin u actief oefent met verschillende assertieve vaardigheden. De volgende vier assertieve stappen komen aan bod: Nee zeggen en grenzen stellen; Steun vragen en lichaamstaal; Kritiek geven en ontvangen en Omgaan met conflicten. In elke bijeenkomst wordt het huiswerk besproken, de theorie doorgenomen en ervaringen uitgewisseld. En er worden opdrachten en oefeningen gedaan. De training wordt gegeven in een kleine groep van max. 12 deelnemers door psycholoog Thuan-Nhi Truong van Indigo Preventie.

De startdatum is woensdag 8 mei in de bibliotheek in Voorburg. De vervolgdata zijn: 15, 22, 29 mei en 5 juni, van 10.15 – 12.15 uur. Meedoen is gratis. De materiaalkosten zijn €10. Die kunt u contant betalen bij de eerste bijeenkomst.