Fadokwartet Quatro Ventos in Ludens

Het fadokwartet Quatro Ventos geeft vrijdag 3 mei een concert in Theater Ludens. Aanvangstijd: 20.30 uur; toegangsprijs: €18.

'Outros lugares' is de titel van het programma van het fadokwartet Quatro Ventos dat in seizoen 18-19 in reprise gaat. Outros lugares; andere plekken die ter inspiratie dienen voor een gloednieuw repertoire. De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is sinds twintig jaar de voorman van dit succesvolle fado-ensemble. Nieuw in de gelederen van Quatro Ventos is de Italiaanse toppianist Aki Spadaro.
Emanuel Pessanha is geboren op de Azoren en kwam in 1991 naar Nijmegen. Het is dan ook in Nederland waar hij met Quatro Ventos de belangrijkste podia bereikt (oa. 2x Concertgebouw Amsterdam). Buiten Nederland boekt de groep tevens successen in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en de Verenigde Staten.

Eén van de smaakmakers van Quatro Ventos is Rafael Fraga, meester op de klassieke Portugese gitaar. Fraga is, naast begenadigd musicus, tevens actief als componist, tekstschrijver en arrangeur (oa. voor het Nederlands Blazers Ensemble).

Quatro Ventos zoekt, live en op cd, graag de samenwerking met musici van diverse pluimage, zoals de Portugese popster Rui Veloso, Frank Boeijen, Maria de Fátima, Daisy Correira, Fernando Lameirinhas, Zeca Medeiros en de singer/songwriters Luís Alberto Bettencourt en Iain Matthews.

Kaarten bestellen via www.theaterludens.nl. De kassa is open van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling.