Huldiging van de Brown Owls voor de behaalde 3e plaats (foto: pr VRC).
Huldiging van de Brown Owls voor de behaalde 3e plaats (foto: pr VRC).

Prachtig paasweekend voor rugbyjeugd VRC

Tijdens het zonovergoten paasweekend namen twee turventeams van de Voorburgse Rugby-Club voor het eerst deel aan verschillende toernooien.

Onder de brandende lentezon lieten de jonge spelers eerst in Haarlem en een dag later in Hilversum ogenschijnlijk onvermoeibaar zien wat ze waard waren en verdedigden ze tot de laatste minuut de VRC-eer, met op beide dagen podiumplaatsen tot gevolg.

White Lions
Tijdens het eerste RFC Haarlem Paastoernooi afgelopen zaterdag hadden de White Lions, het turventeam van VRC, er zin in. Zij stortten zich vol overgave op de eerste vier kwalificatiewedstrijden en mochten na drie overwinningen en één gelijkspel door na de kwart finales. Vastbesloten om door te dringen tot de finale gingen zij vol enthousiasme de strijd aan met de Houtsche Rugbyclub. Dit resulteerde in een overwinning van 8 - 2. In de finale moesten zij het opnemen tegen de Haarlem Beukers. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren, werd snel duidelijk. Uiteindelijk verloren ze met slechts één punt verschil. Tijdens de prijsuitreiking kregen de Voorburgse Turven een prachtig compliment over het getoonde Fair Play (gunnen van de bal aan de tegenstander) in de finalewedstrijd. Dat in combinatie met het plezier dat ze hadden en de behaalde prachtige tweede plaats maakte het tot een topdag.
Eerste Paasdag
Zondag ging een speciaal samengesteld turventeam van VRC naar het toernooi van Rugbyclub Hilversum. Opnieuw stond een podiumplaats op het verlanglijstje. Dat het team nog niet eerder als eenheid had gespeeld was niets van te merken. Feilloos wisten ze elkaar te vinden en haalden ze mooie rugbytrucs uit de kast op jacht naar de overwinning. Onder zeer luide aanmoedigingen van de ouders langs de zijlijn, werd er deze warme Paasdag opnieuw zeer goed gespeeld en versloegen zij tegenstander na tegenstander op weg naar de felbegeerde beker. Na vier ruimschoots gewonnen wedstrijden, veranderde de wedstrijdopzet. In verband met het mooie weer werd besloten de turven niet meer verder te laten spelen en werd de ranking bekend gemaakt op basis van het tot dat moment behaalde aantal trys. Vol spanning wachtte de jonge spelers de prijsuitreiking af en wat waren zij uitzinnig van vreugde met hun tweede plaats.

Terugkijkend op de mooie resultaten van de Voorburgse rugbyers concludeert coach Lucas Avink: "De kinderen hebben met vol passie gespeeld en veel plezier gehad. Het waren sterke toernooien waar de beste clubs van Nederland aan meededen. De behaalde resultaten zijn bijzonder knap en een bewijs dat we tot de top van Nederland behoren".

Dat de VRC-jeugd goed aan de weg timmert werd een week eerder ook al duidelijk toen de Brown Owls en Red Dragons (twee andere turventeams), naar huis togen met respectievelijk de 3e en de 5e plaats.