Tien jaar fado met Daisy Correia

Daisy Correia staat vrijdag 17 mei in Theater Ludens met haar voorstelling/concert 10 Anos de Fado. Aanvangstijd: 20.30 uur; toegangsprijs: €19.

Met haar nieuwe programma viert Daisy Correia dit theaterseizoen dat ze tien jaar geleden haar debuut maakte als zangeres van de fado. Met de voorstelling '10 anos de fado' bewijst deze Nederlandse artieste met het Portugese bloed dat de wereld en de muziek weliswaar veranderen, maar dat het gevoel van 'saudade', het onbestemde verlangen, voor iedereen tijdloos en vervuld van troost en liefde altijd herkenbaar is.

Daisy Correia is een bevlogen vertolkster van dit repertoire over 'liefde en lot'. Samen met haar band zorgt ze voor een eigentijdse aanpak waarin de Portugese guitarra voor de authentieke Portugese klankkleur zorgt. Een Nederlands theater lijkt dan al snel op een intiem kroegje in Lissabon of Coimbra, wisselend van sfeer tussen melancholiek en feestelijk.

De nu 31 jarige Daisy Correia debuteerde in het programma 'Fado Blue' van Fernando Lameirinhas, de Nederlandse nestor van dit genre. Daarna trok ze rond met diverse producties als 'Este meu fado', 'Minha viagem pelo fado' en de aan Amália Rodrigues gewijde hommage 'Uma casa Portuguesa'. Daarnaast is ze jaarlijks te gast in diverse uitzendingen op de Portugese televisie. Behalve in het Portugees brengt de zangeres ook enkele teksten in het Nederlands.

Kaarten bestellen via www.theaterludens.nl. De kassa aan het Burg. Feithplein in Voorburg is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling, tel. 3871168.