Auto op aanhanger op z'n kop

Op rijksweg A12 richting Utrecht vond vrijdag 3 mei een ongeval plaats tussen de oprit bij Voorburg en het Prins Clausplein. Hierbij was een aanhangwagen betrokken waarop een auto werd vervoerd. Vermoedelijk raakte de bestuurder van de trekkende personenauto de macht over het stuur kwijt, waarna de aanhanger schaarde en deze omsloeg. Ook de auto die vervoerd werd kwam ondersteboven terecht en was - gelukkig dat er niemand in zat - zo plat als een dubbeltje. Er raakte niemand gewond. De politie heeft onderzoek gedaan naar het ongeval en naar de technische staat van de betrokken voertuigen. De rijksweg was lange tijd gedeeltelijk geblokkeerd vanwege het incident.

Motorrijder
zwaargewond

Een motorrijder is zaterdag 4 mei zwaargewond bij een aanrijding op de kruising van de Laan van Leidschenveen en de Vrouw Avenweg. Behalve politie en ambulance kwam ook de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team ter plaatse om de gewonde te verzorgen. Daarna is de motorrijder met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hoewel de toedracht van het ongeval enige tijd onduidelijk was, bleek uit onderzoek dat de voertuigen elkaar wel geraakt hadden. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Stoffelijk overschot gevonden in sloot

Bij de Algemene Begraafplaats aan de Parkweg in Voorburg is zondagmiddag een overleden persoon aangetroffen in een slootje tussen het voorplein van de begraafplaats en de achterzijde van de woningen aan de Oranjelust. Omwonenden hadden al een tijdje een soort pop in de sloot zien liggen, maar realiseerden zich niet dat het een menselijk lichaam betrof. De politie sloot na de melding direct een deel van de omgeving af. Ook werd er een 'Plaats Delict' gemaakt. De recherche en de Forensische Opsporing van de politie startten direct een onderzoek. Duikers van de brandweer kwamen ter plaatse om het lichaam uit de sloot te halen. Hierna heeft de FO het lichaam onderzocht. De identiteit van de dode en of hij vermist werd was zondag nog niet bekend. De politie maakte maandag bekend dat de persoon niet was overleden door een misdrijf.