Dames softbal 1 van HSV Catch staat ongeslagen bovenaan in de 1e klasse op landelijk niveau (foto: RS Kemper).
Dames softbal 1 van HSV Catch staat ongeslagen bovenaan in de 1e klasse op landelijk niveau (foto: RS Kemper). R.S.Kemper

Dames 1 van HSV Catch
ongeslagen bovenaan

Na zes wedstrijden staat dames softbal 1 van honkbal- en softbalvereniging Catch bovenaan in de 1e klasse op landelijk niveau.

Afgelopen zondag speelden ze tegen dames 2 van Twins, een zeer sterke tegenstander waartegen ze in de oefenfase nog verloren. De eerste wedstrijd kwam Catch op een voorsprong van 9-6 met heel veel mooie klappen en een verre homerun van Gwen Brinkman. De wedstrijd was een echte spannende strijd met twee teams die tegen elkaar opgewassen waren. Helaas wist Twins dan ook terug te komen tot 9-9. Met de honken vol sloeg Sherida van Vlijmen een hele verre bal in het outfield maar deze werd door en speelster van Twins mooi gevangen en dat betekende het einde van de wedstrijd. Catch moest daardoor noodgedwongen tevreden zijn met 1 punt. De tweede wedstrijd begon met een 7-1 voorsprong voor Catch, die door Twins werd omgebogen naar een 7-8 achterstand. Daarna wist Catch echter het initiatief weer over te nemen en werd er uiteindelijk toch nog gewonnen met 18-9.