In de Artistiek klasse dansten Julia en Noralie een foutloze serie, wat hen een welverdiende 5e plaats opleverde (foto: pr Acrorock).
In de Artistiek klasse dansten Julia en Noralie een foutloze serie, wat hen een welverdiende 5e plaats opleverde (foto: pr Acrorock).

Dansers Acrorock Leidschendam succesvol

De dansers van Acrorock Leidschendam namen onlangs deel aan een rock-'n-rollwedstrijd in het Belgische Schoonbeek.

Hier dansten verschillende disciplines, te weten het meer authentieke Boogiewoogie en het snellere flitsende acrobatisch rock-'n-roll. Voor Acrorock kwamen Noralie en Julia uit in de klasse Artistiek. Dit is een klasse waarin de presentatie en choreografie van belang zijn. Het andere paar van Acrorock, Manouk en Philine, kwam uit in de klasse Juniors. Dit is de hoogste klasse voor de junioren. De muziek is snel, en de dansmoves mogen gecombineerd worden met acrobatiek. Met zijn vieren dansten de meiden ook nog in de klasse miniteams. Hier gaat het erom de dansmoves en acrobatiek in mooie formatie met elkaar te dansen. Na de voorrondes mochten beide koppels zich opmaken voor de finales individueel en als team. Als team bereikten de meiden in de finale een mooie 4e plaats. In de Artistiek klasse dansten Julia en Noralie een foutloze serie, wat hen een welverdiende 5e plaats opleverde. Manouk en Philine dansten, eveneens foutloos, een strakke serie met mooie acrobatiek. Zij behaalden in hun klasse de beker voor de 3e plaats.