De zojuist bereide maaltijden staan klaar in wijkcentrum De Plint voor de gasten die een hapje mee komen eten (foto: pr IBCE).
De zojuist bereide maaltijden staan klaar in wijkcentrum De Plint voor de gasten die een hapje mee komen eten (foto: pr IBCE).

Wekelijks multiculturele maaltijd in De Plint

De Stichting Interculturele Bevordering Contact & Educatie (IBCE) organiseert wekelijks op dinsdag om 17.30 uur een Multiculturele maaltijd in De Plint aan de Prins Frederiklaan 7 te Leidschendam.

Dit is een gelegenheid waar gezellig met elkaar gegeten wordt, maar vooral elkaar en elkaars cultuur leren kennen. De mogelijkheid creëren om verbinding te zoeken met buurtbewoners en vriendschappen sluiten is dan ook de grondgedachte voor dit samenzijn. Vele culturen ontmoeten elkaar en om die reden wordt er rekening gehouden met de gerechten die geserveerd worden. Zo wordt er geen varkensvlees of rundvlees opgediend en ook wordt en geen alcohol gebruikt voor de bereiding van de gerechten.

Stichting IBCE hoopt dat dit initiatief een grote groep mensen aanspreekt en dat velen gaan deelnemen aan de Multiculturele maaltijd. Aanmelden kan via email: zhkilli@gmail.com of elly.snelders@xs4all.nl, of bel naar De Plint, tel. 070-3011750. Het kost € 5 per maaltijd (met Ooievaarspas € 2.50).

IBCE helpt statushouders met integratie in de Nederlandse samenleving, taallessen en huiswerkbegeleiding. Ook organiseert IBCE tal van activiteiten om allochtone en statushouders wegwijs te maken.