Er waren prijzen voor de beste drie spelers en voor de origineelste outfit en de meest enthousiaste speler (foto: pr SenW).
Er waren prijzen voor de beste drie spelers en voor de origineelste outfit en de meest enthousiaste speler (foto: pr SenW).

Niet op scherm gamen maar in real life!

Tijdens de meivakantie organiseerde Sport en Welzijn (SenW) op maandag 29 april het Fortnite Real Life Tournament in Sporthal de Fluit in Leidschendam.

Vijfenveertig enthousiaste kinderen deden mee aan de speciale sportdag in het thema van het populaire spel Fortnite. Het doel van de sportdag is om een vertaalslag te maken van gamen op een spelcomputer, naar bewegen en samen spelen in 'Real Life'. "Ik vond het heel erg leuk! Ik speel Fortnite als game, maar het was nu vooral heel leuk om het eens samen in een zaal te doen met ballen." aldus een enthousiaste speler van het toernooi. De combinatiefunctionarissen en jongerenwerkers van SenW signaleren dat Fortnite razend populair is onder de jeugd en zien wat het effect is op hun gedrag. "SenW vindt het belangrijk dat de jeugd gestimuleerd wordt om meer samen te bewegen. Zo worden niet alleen hun motorische eigenschappen, maar ook hun sociale vaardigheden beter ontwikkeld." vertelt jongerenwerker Remco Stolze. De beste drie spelers verdienden een plek op het podium. Ook werd er een prijs uitgereikt voor de origineelste outfit en de meest enthousiaste speler.