Fête de la Nature brengt mensen op een creatieve en feestelijke manier in contact met de natuur en met andere mensen (foto: pr).
Fête de la Nature brengt mensen op een creatieve en feestelijke manier in contact met de natuur en met andere mensen (foto: pr).

Walk in de wei op 26 mei in buitengebied

Het grootste grassroots-natuurfestival van Nederland wordt dit jaar ook gevierd op Buitenplaats Molenwei aan de Stompwijkseweg 27 in Leidschendam-Voorburg.

Op 26 mei organiseren de Haagse Stichting Make It Art Worthy (MIAW) en Wijkracht samen met de lokale Compostbakkers en Buitenplaats Molenwei het groene festival Natuurlijk LandStad. Fête de la Nature brengt mensen op een creatieve en feestelijke manier in contact met de natuur en met andere mensen. De natuur en buiten zijn hebben invloed op de ontwikkeling van creativiteit en mate van ontspanning bij mensen. Alleen daarom al heeft de stad groen en leefruimte nodig, zeker de groene gebieden rond de stad dienen we te koesteren om even de drukte te kunnen ontvluchten. Het buitengebied van onze gemeente voelt voor de Haagse Cis Deyl van MIAW en Repair Kid als de achtertuin van Den Haag. "Het stond bovenaan mijn lijstje om samen met anderen een duurzame en artistieke middag te organiseren op een boerderij" vertelt Cis. "Nu kunnen we de puurheid van het platteland en het culturele stadleven samenbrengen voor nieuwe inspiratie en verbindingen". Op Natuurlijk LandStad neem je zelf de picknick mee, draag je een talent uit en of doe je zelf een activiteit. Vanaf 14.00 uur kun je op Molenwei onder de zon dansen, in een oude silo en op blote voeten, met Ecstatic Dance DJ Bravon. Wil je deelnemen aan Natuurlijk LandStad met een atelier, workshop, demonstratie, creatief of beweegprogramma? Neem contact op via landstad2019@gmail.com.