Voor iedere  interieurstijl is er een ‘betonvloer’ te vinden (foto: Bruizt).
Voor iedere interieurstijl is er een ‘betonvloer’ te vinden (foto: Bruizt).

Gietvloeren nemen sterk toe in populariteit

Gietvloeren nemen de laatste jaren sterk toe in populariteit. Dat komt omdat er tegenwoordig meer keuze is uit verschillende varianten en de vloeren sterk zijn doorontwikkeld. De kwaliteit is fors verbeterd.

De betonlook is niet meer weg te denken uit het moderne interieur. Niet alleen op het gebied van vloeren, maar ook als we kijken naar wandafwerking, woonbeton en metalstuc. Beton is het ultieme materiaal voor het creëren van een stijlvol interieur met een natuurlijke uitstraling. Een nieuwe vloer- of wandafwerking kopen is niet iets wat je iedere dag doet. Daarom is het van belang een specialist te kiezen voor de juiste afwerking, look en kleur, passend bij jouw interieur. Beton kun je in tientallen kleuren krijgen. Voor iedere interieurstijl is er iets te vinden. Ook het materiaal is van belang. Dat varieert. Heel populair zijn de vloeren, die je bijvoorbeeld giet van beton ciré. Beton Ciré is een waterdicht betonstuc dat al meer dan 25 jaar in Frankrijk word gebruikt. Dit Beton Ciré, gewreven beton in het Frans, werd vroeger waterdicht gehouden met was of olie. Tegenwoordig zijn er permanente systemen die waterdicht blijven en makkelijk schoon te maken zijn.

Dit product wordt laag voor laag met de hand aangebracht, zodat er een unieke betonlook wordt gecreëerd. Na het aanbrengen van de topcoating is jarenlang plezier van de vloer verzekerd. Beton ciré is sterk, slijtvast en onderhoudsvriendelijk.

Juist omdat beton ciré 100% waterdicht is, kan dit goed in badkamers, toiletten en keukens worden toegepast. Betonvloeren zijn prima te combineren met vloerverwarming. Daarnaast is het mooi om de wanden te stuccen en renovlies aan te brengen. Staal en design beton vormen een perfecte match.