Het team van Opgewekt BV bij de bussen die de provincie doorkruisen
voor het plaatsen van zonnepanelen (foto: pr).
Het team van Opgewekt BV bij de bussen die de provincie doorkruisen voor het plaatsen van zonnepanelen (foto: pr).

Opgewekt geeft zonne-energie

Opgewekt BV begon 7 jaar geleden met twee man in een bedrijfspand aan de Westvlietweg in Den Haag. Sinds anderhalf jaar is de specialist in zonne-energiesystemen gevestigd in een nieuw, energieneutraal pand aan de Vrouw Avenweg 670 in Den Haag (Leidschenveen).

Het is het bedrijf voor de wind gegaan en uitgegroeid van een tweemansbedrijf naar een onderneming met 7 personeelsleden. De nadruk ligt op de verkoop en installatie van zonnepanelen, maar in samenwerking met een ander bedrijf kunnen ook warmtepompen worden geïnstalleerd. Tevens plaatst Opgewekt laadstations voor elektrische voertuigen.

De keuze in zonnepanelen en bedrijven die deze aanbieden en installeren is groot. Bij Opgewekt staan kwaliteit en service hoog in het vaandel en het bedrijf werkt alleen met A-merken zonnepanelen. Zo is Opgewerkt officieel dealer van het prestigieuze (Amerikaanse) merk Sunpower en van LG uit Korea. “Daarnaast voeren we nog andere A-merken zodat we voor iedereen een oplossing hebben”, zegt Rob van der Hulst van Opgewekt BV. “We voeren bovendien het keurmerk Zonnekeur Installateur. Dat betekent dat Opgewekt aantoonbaar deskundig is en producten levert die aan alle normen voldoen en daarnaast gedegen advies geeft. Dit wordt ook met enige regelmaat gecontroleerd”. Verder is het bedrijf voor maximale zekerheid aangesloten bij het garantiefonds Stichting garantiefonds ZonZeker, zodat klanten geen risico lopen en er voor een mogelijke klacht of geschil een oplossing wordt gevonden. Door het garantiefonds worden ook alle producten geselecteerd waarmee gewerkt mag worden.

“Als men contact met ons opneemt, komen wij altijd eerst bij de mensen thuis, uiteraard conform de RIVM richtlijnen op het moment”, vertelt Mark Pellemans van Opgewekt BV. “We kijken naar het dak, waar de omvormer opgehangen kan worden en hoe de bekabeling naar de meterkast kan worden geregeld. Verder geven wij eerlijke advies over de verschillende soorten systemen en zonnepanelen. We bepalen het vermogen en aan de hand van speciale software berekenen we dan de opbrengst. Vervolgens maken we een tekening en stellen een offerte op maat op. Dit betekent dat je bij ons niet wordt geconfronteerd met meerkosten. Verder is tot 20.000 euro geen aanbetaling nodig; onze klanten betalen pas nadat het systeem is geïnstalleerd. Gelukkig kunnen we sinds de corona crisis nog steeds installeren ”

De prijzen van zonne-energie systemen zijn historisch laag waardoor een investering in zonnepalen een prachtig rendement oplevert. Het vermogen van de panelen is een stuk hoger dan een paar jaar geleden en het is nu echt een goed instap moment voor de aanschaf van zonnepanelen. Bijna het gehele BTW bedrag op de investering kan bovendien teruggevraagd worden. Dit regelt Opgewekt trouwens kosteloos.

Opgewekt heeft eigen installatieteams, die bestaan uit ervaren, gecertificeerde en gediplomeerde medewerkers. Inmiddels telt het bedrijf klanten in de hele provincie Zuid-Holland en zelfs daarbuiten. Vooral veel particulieren, maar ook sportverenigingen zoals RKAVV en Wilhelmus in Leidschendam-Voorburg, diverse VVE’s en bedrijven. “We doen ook complete nieuwbouw woonwijken”, vult Rob van der Hulst aan. “Binnen 3 tot 6 weken kan worden overgegaan tot plaatsing van het systeem. Mits er geen vertraging in het aanleveren is”, maakt Mark wel een klein voorbehoud. Verder is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten, zodat het hele systeem om de twee jaar wordt nagekeken en de zonnepanelen worden gereinigd met de eigen osmose wasinstallatie.

Opgewekt BV organiseert regelmatig inloopavonden. Zie daarvoor de site. Ook kan men altijd op afspraak langskomen. Kijk op www.opgewerkt-energie.net, mail naar info@opgewekt-energie.net, of bel naar 070-22 100 50/06-11839073.