In de nacht van vrijdag op zaterdag ging een bestelbus in vlammen op aan de Veurse Achterweg (foto: Rene Hendriks).
In de nacht van vrijdag op zaterdag ging een bestelbus in vlammen op aan de Veurse Achterweg (foto: Rene Hendriks). Rene Hendriks

Voertuigen en containers moeten het ontgelden

Nadat er in de nacht van vrijdag op zaterdag in Leidschendam een bestelbus in vlammen opging aan de Veurse Achterweg, werd er zondagnacht weer een auto in brand gestoken op de Prins Bernhardlaan in Leidschendam.

Ook waren er afgelopen week bijna iedere avond wel containerbrandjes; onder meer op de Grashof en de Amstelhof in de Amstelwijk, maar ook elders.

Er zijn nu al minstens 10 auto's en een motor (zwaar) beschadigd geraakt als gevolg van brandstichting, terwijl er ook nog een aantal brandjes en pogingen niet officieel geregistreerd zijn. Het merendeel van de branden vond plaats in de wijken Prinsenhof, De Heuvel en de Amstelwijk. Daar lopen 's nachts jongeren rond die vernielingen aanrichten, graffiti aanbrengen en brandjes stichten. Dit zou uit onvrede zijn over eerder hard optreden van de politie vanwege samenscholing. De autobranden hebben zich vanuit de wijken waar de onrust begon verspreid naar omliggende wijken. Wellicht omdat er nu intensief gesurveilleerd wordt en cameratoezicht is gerealiseerd.

Het onderzoek naar de brandstichtingen en vernielingen heeft bij de politie hoge prioriteit. Buurtbewoners wordt verzocht alert te zijn. Heeft u beelden van de gebeurtenissen, of iets gezien of gehoord? Bel naar 0900 8844, of 0800 7000 (anoniem). Als u iets verdachts ziet, bel dan onmiddellijk 1-1-2.