Gebiedsverboden voor onruststokers

De onrust rondom de Prinsenhof en De Heuvel/Amstelwijk houdt aan. Daarom heeft de burgemeester in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie aan zes personen een gebiedsverbod voor 3 maanden opgelegd.

Burgemeester Tigelaar: ”We zijn de afgelopen weken samen met de politie continu bezig geweest met het aanhouden en staande houden van mensen en het uitdelen van boetes. Er is door de politie gesproken met de ouders van minderjarige jongeren die erbij betrokken zijn en overtreders worden aangepakt. Toch zijn er nog steeds branden en incidenten. Daarom heb ik nu besloten tot de vergaande vrijheidsbeperkende maatregel van het opleggen van een gebiedsverbod voor zes personen. Deze zes personen zijn herhaaldelijk in beeld bij de politie als het gaat om verstoring van de openbare orde en dragen bij aan de onrust. Het criminele gedrag, brandstichting, vandalisme en onrust in de wijk moet stoppen. Hoewel niet zichtbaar voor iedereen, werken we daar keihard aan. Wij rusten niet tot de rust weer terug gekeerd is in de wijk. Ik roep iedereen ook op om dat wat ze zien en weten te melden, desnoods anoniem.”

De zes personen die bij de gemeente en politie in beeld zijn voor het veroorzaken van overlast hebben een gebiedsverbod gekregen. Zij mogen zich niet vertonen op bepaalde plekken in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Als ze zich niet houden aan dit gebiedsverbod, begaan ze een strafbaar feit. Het OM kan ze hier dan voor vervolgen en voor de rechter brengen. Ook voor de politie heeft de aanpak van de incidenten in Leidschendam de hoogste prioriteit. Zo is de inzet en de aanwezigheid van de politie in Leidschendam flink opgevoerd. De politie voert extra surveillance uit en er zijn camera’s opgehangen. Overlastplegers worden aangepakt. De afgelopen weken zijn er tientallen boetes uitgedeeld. Ook is het opsporingsonderzoek naar de daders van de brandstichtingen in volle gang. Elke brand wordt grondig en afzonderlijk onderzocht. De branden worden geanalyseerd en er vindt uitgebreid sporenonderzoek plaats. Daarnaast doet de politie buurtonderzoek en worden camerabeelden nauwkeurig bekeken.

Ziet u iets verdachts? Bel dan direct 1-1-2. Als u informatie of tips heeft, neem dan contact op met de politie via 0900 8844, of anoniem via 0800 7000. Ook ziet graag de politie graag beelden die van de incidenten zijn gemaakt.