(foto: Herman van der Woude/Regio15).
(foto: Herman van der Woude/Regio15). HERMAN

Brandstichting in trappenhuis Burgemeester Velthuijsenlaan

Vorige week donderdag rond 22.30 werd een brandje ontdekt in het trappenhuis van een portiekflat aan de Burgemeester Velthuijsenlaan in Leidschendam.

Bij aankomst van de brandweer hing het hele trappenhuis vol rook en werd opgeschaald naar middelbrand. Daarop kwam nog meer materieel ter plaatse en voor de zekerheid werden tien woningen op de verdieping tijdelijk ontruimd

Het bleek dat in het portiek op de bovenste brand was gesticht in het portiek, waardoor het gehele trappenhuis binnen de kortste keren onder de rook was komen te staan.

De brandweer heeft de brand snel weten te blussen. Op de bovenste verdieping had een bewoner een veilig heenkomen gezocht op het balkon, maar hem werd geadviseerd in zijn woning te blijven.

Er zijn geen gewonden gevallen. De politie zal verder onderzoek doen naar deze brandstichting.

Hoewel niet gezegd is dat dit verband houdt met deze serie, vinden de laatste twee maanden wel heel veel brandstichtingen plaats in Leidschendam-Noord. Dat betreft vooral veel auto’s en andere voertuigen en (ondergrondse) afvalcontainers. Indien nu ook woongebouwen aan de beurt zijn, betekent dat een steeds groter gevaar voor de veiligheid in de wijk(en).