Op de wenszak kan men een boodschap plaatsen voor degenen die de strijd tegen kanker hebben verloren en (ex-)kankerpatiënten (foto: pr).
Op de wenszak kan men een boodschap plaatsen voor degenen die de strijd tegen kanker hebben verloren en (ex-)kankerpatiënten (foto: pr).

Geen SamenLoop, maar komende zaterdag wel kaarsenceremonie

De SamenLoop voor Hoop op 13 en 14 juni in Park Vreugd en Rust in Voorburg gaat niet door vanwege de corona-uitbraak. De organisatie wil het evenement dit jaar echter niet geheel aan zich voorbij laten gaan. ‘Voor kankerpatiënten is het ten slotte 24 uur per dag, 7 dagen per week vechten tegen deze ziekte, ook tijdens Corona.’

Daarom wil men op zaterdag 13 juni om 22.00 uur toch een ‘kaarsenceremonie’ laten plaatsvinden. “Wij zouden een oproep willen doen aan iedereen om op dat moment een wenszak in zijn/haar huis of tuin neer te zetten met een kaarsje erin en hier een foto van te delen op (onze) social media om zo te laten weten dat we aan iedereen denken die te maken heeft met deze ziekte of eraan is overleden”, aldus Romy Bosman van de SamenLoop voor Hoop Haaglanden.

Verhalen en ervaringen
Romy Bosman verzorgt de PR & Communicatie voor dit evenement. “Ik heb al een aantal keer meegedaan aan de SamenLoop voor Hoop Haaglanden als teamlid (loper). Ik vond dat dit evenement ook meer aandacht verdiende onder de jongeren. Daarom ben ik samen met een vriend een jongerenteam gestart waarin zo’n 80 jongeren meeliepen in 2018. Dit was een indrukwekkend weekend waar uiteindelijk in totaal € 56.870, - is opgehaald voor onder andere onderzoek naar kanker. Iedereen kent wel iemand die deze ziekte heeft of eraan is overleden. De SamenLoop voor Hoop is voor mij een manier om het overlijden van mijn vader een plekje te geven. Ik krijg hem er niet meer mee terug, maar hoop op deze manier wel iets te kunnen bijdragen zodat er hopelijk ooit iets wordt uitgevonden om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen. En zo heeft iedereen zijn eigen verhalen en ervaringen, die soms schrijnend kunnen zijn.”

De SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt stilgestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ook wordt er op deze dagen een verwenprogramma georganiseerd voor (ex-)kankerpatiënten (eregasten).
Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

“Dit is dan ook de reden dat wij met de organisatie hebben bedacht, zaterdag 13 juni om 22.00 uur toch een alternatieve kaarsenceremonie te houden”, vervolgt Romy. “Normaal staan er dan wenszakken langs de wandelroute met een kaarsje erin. De wenszakken kunnen versierd worden met persoonlijke verhalen, foto’s en wensen. In plaats van langs de route zijn de wenszakken dan te zien in vele tuinen en op facebook.

Meedoen
Een wenszak kopen kan door een e-mail te sturen naar communicatie-haaglanden@samenloopvoorhoop.nl. Kijk vooor meer informatie ook op: samenloopvoorhoop.nl/haaglanden.