Nog geen uitsluitsel over demonstratie

Bij de gemeente is een aanvraag binnengekomen om op 13 juni op een plein in Leidschendam een demonstratie te organiseren tegen politiegeweld.

Maandag vond er nog nader overleg met de organisatie plaats over de eventuele invulling ervan. De woordvoerder kon bij het ter perse gaan van deze krant echter nog niet aangeven of er daadwerkelijk toestemming wordt verleend voor een demonstratie en waar die dan plaats zou moeten vinden.
Vijf jaar geleden overleed Mitch Henriquez nadat hij werd gearresteerd op een festival in het Haagse Zuiderpark. Maar het zou echter niet alleen gaan om Henriquez, maar vooral om een 22-jarige man die begin september 2019 in verwarde toestand in Leidschendam werd aangehouden en later overleed, zo meldt zijn familie op Facebook. De man belandde na zijn arrestatie in kritieke toestand in het ziekenhuis. Volgens zijn zus door hardhandig optreden van de politie. “Eigenlijk ben ik degene die de demonstratie organiseert”, geeft zij aan in een reactie. Toevallig maakte het OM overigens dinsdag bekend dat het overlijden van deze Leidschendammer niet het gevolg blijkt te zijn van (politie)geweld (zie elders in deze krant).

Gemeentebelangen heeft spoedvragen gesteld aan burgemeester Klaas Tigelaar om o.a. aan te geven of er in de gemeente wel een plek is waar 500 mensen (waarvan sprake zou zijn) kunnen demonstreren op voldoende afstand van elkaar.