Huisartsen worden dagelijks benaderd door vele mensen die graag eerder in aanmerking zouden willen komen voor coronavaccinatie.
Huisartsen worden dagelijks benaderd door vele mensen die graag eerder in aanmerking zouden willen komen voor coronavaccinatie.

Huisartsen platgebeld om coronaprik

Huisartsen in Leidschendam-Voorburg worden platgebeld door mensen die graag op de wachtlijst willen voor een coronaprik. Huisarts Peter Ottengraf benadrukt dat huisarts hun patiënten melden wanneer zij worden gevaccineerd.

“Het is de afgelopen tijd erg druk met vele vragen van patiënten inzake astra, of we iets anders hebben etc.”, aldus Ottengraf. “De praktijk wordt dagelijks benaderd door vele mensen die graag om allerlei omstandigheden eerder in aanmerking zouden willen komen voor coronavaccinatie, een zeer begrijpelijke en vaak zeer invoelbare vraag. Ook in de media en via andere kanalen wordt regelmatig gesuggereerd dat de huisarts daarin zou kunnen bemiddelen. Hoe graag wij dit ook zouden willen, zoals de situatie er nu voorstaat kunnen wij daarin helaas op dit moment niets betekenen. Dit is onmacht, geen onwil. We vragen dan ook vriendelijk om hierover geen contact op te nemen met de praktijk. Als de overheid besluit dat bepaalde groepen wel eerder in aanmerking komen voor vaccinatie, dan benaderen wij die patiënten zelf.”

De Leidschendamse huisarts vervolgt: "Ook voor ons is het elke dag weer een verrassing wat het beleid zal zijn. Alle last minute aanpassingen vergen ongelooflijk veel geduld en flexibiliteit. Wij doen ons uiterste best om ons deel van de vaccinatiestrategie zo goed mogelijk in te richten. Tegelijkertijd dreigt de reguliere zorg in het gedrang te komen en stijgen de wachttijden aan de telefoon aanzienlijk door de vele telefoontjes. Wij verzoeken dan ook vriendelijk om eerst te bellen naar 0800-1351, of te kijken op www.coronavaccinatie.nl bij vaccinatie-gerelateerde vragen, alvorens te bellen naar de praktijk. Zo kunnen wij de reguliere en spoedeisende zorg blijven leveren.”