Vaccinatie

Onlangs stond er in Het Krantje een ingezonden brief van een inwoonster. Hierin werd verteld dat zuh een dubbele uitnodiging had ontvangen voor een vaccinatie. Zij staat hierin niet alleen. Mijn partner die in de zorg werkt, werd begin dit jaar gevaccineerd. Onlangs werd zij middels een brief van het RIVM uitgenodigd bij de huisarts een afspraak te halen voor haar vaccinaties. Ik neem aan dat dit bij nog meer personen is gebeurd. Ik heb een mail naar de RIVM gezonden waar ik mijn zorg uitsprak voor de slechte administratie. Uiteraard heb ik nog geen reactie ontvangen. Door deze slechte administratie worden er onnodige vaccins gereserveerd. Wordt er onnodig ruimte gereserveerd bij huisartsen. Dus zouden er andere personen kunnen worden gevaccineerd die nu later aan de beurt komen. De zoveelste blunder in het gehele vaccinatiebeleid.

Hans Blankespoor, Voorburg

Verkeerschaos

“Noodgedwongen moest ik vrijdag met de auto (kon helaas niet anders) nog wat boodschappen doen in de Westfield Mall of the Netherlands en daarna op de terugweg nog even wat geld pinnen op de Damlaan. Wat een helletocht is dat weer geworden !! Het verkeer rond ons nieuwe winkelcentrum stond weer behoorlijk vast en op de Damlaan en kruising Damplein was het helemaal raak. Het verkeer stond muurvast.

Ruim anderhalf jaar geleden heb ik al een stukje ingezonden om te waarschuwen voor het komende doorlopende verkeersinfarct en helaas gaat mijn voorspelling waarheid worden. Nu de Westfield Mall zijn officiële opening heeft gehad kan men in deze (corona)tijd al over de hoofden lopen en stromen de nieuwsgierige bezoekers toe. Zeker op deze regenachtige dag (slechtweer shoppen) en aan het eind van de week (vrijdag) en dan ook nog aan het begin van een schoolvakantie is het ontzettend druk. De toegangswegen stromen vol en vooral rondom de sluis is de situatie hectisch te noemen in deze totaal ongeschikte verkeersomgeving. Het zal straks wat gaan worden als in de zomer de sluis weer regelmatig open moet om de boten door te laten. Ga dan maar eens rustig als toeschouwer staan op de kruising van de Damlaan en het Damplein om met eigen ogen te aanschouwen tot welke onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties dit zal leiden.

Ik als geboren en getogen Leidschendammer maak me ernstig zorgen over de totale bereikbaarheid en verkeerssituatie in de toekomst van onze mooie gemeente. Het kan zeker niet zo zijn dat de gemeente hiervoor nooit is gewaarschuwd want in deze rubriek zijn er in de afgelopen tijd vele vergelijkbare ingezonden stukjes verschenen van andere verontruste burgers. Zou het dan toch zo zijn dat in de nabije toekomst het bekende spreekwoord weer uit de kast gehaald moet worden betreffende de 'slapende' ambtenaren van onze gemeente: Als het kalf verdronken is, dempt men de put.

Jan Al, Leidschendam

Overal fietsen

Ik woon al jaren met mijn partner met veel plezier aan de Van Halewijnlaan 334. Ook ik wil graag dat onze wijk er netjes uit blijft zien. Wat ons de laatste tijd stoort zijn de fietsen die her en der in de wijk worden achtergelaten en het straatbeeld vervuilen.

Bij mij aan de overkant staan er nu vier fietsen tegen een boom. Deze fietsen staan daar nu al 7 jaar. De eigenaren van deze fietsen hebben de woning 7 jaar geleden verlaten en de fietsen achtergelaten. We zien dit steeds meer in de wijk. Bewoners vertrekken en laten hun fietsen op slot achter in de wijk. We hebben hier een melding van gemaakt naar de gemeente, maar krijgen als reactie dat zwerffietsen in de wijk geen prioriteit heeft bij de gemeente Leidschendam-Voorburg en dat zij daar als gemeente er daardoor ook niets aan gaan doen. Wat is het probleem denkt ik dan. Als gemeente loop je eens in de zoveel tijd eens door de wijk en alle fietsen zonder zadel, met lekke banden of kapotte kettingkasten geef je een label, waarop staat. Dat deze door de gemeente na twee weken verwijderd worden als ze niet zijn weggehaald. Er is in het verleden door de gemeente veel geld geïnvesteerd in deze wijk om er van een krachtwijk weer een prachtwijk van te maken en zijn er plekken gecreëerd waar men z’n fiets kan stallen. Deze plekken staan nu vaak vol met fietsen die niet meer gebruikt worden en waarvan de eigenaren onbekend zijn. Daardoor is er nu nauwelijks plek voor diegene die zijn fiets wel wil stallen. Het wordt dus langzaam een steeds grotere puinhoop. Ik weet dat dit niets de schuld van de gemeente is, maar van de bewoners van de wijk, Toch hoop ik dat er vanuit de gemeente een oplossing kan komen van dit probleem.

Edwin van Dam, Voorburg

Nieuwe wethouder

De heer Baldewsingh wordt voorgedragen voor wethouder in Voorburg-Leidschendam. Alvorens er beslist wordt denk dan even hier aan: in zijn hoedanigheid van wethouder in Den Haag zadelde deze man Leidschendam en omgeving op met een ruim 100 meter hoge windmolen die hij niet in zijn achtertuin wilde hebben maar wel op de grens Leidschendam-Den Haag onder het motto "Waarom zouden de mensen zich druk maken om één molen". Een deel van Leidschendam, Voorburg en Leidschenveen heeft nu al jaren geluidsoverlast (wat naarmate deze molen ouder wordt toeneemt) en een verstoord uitzicht.

P. Koot, Leidschendam