Catch jeugdleden spelen Baseball5 (foto: pr HSV Catch).
Catch jeugdleden spelen Baseball5 (foto: pr HSV Catch).

Baseball5 toernooi HSV Catch een groot succes

Ook honk- en softbalvereniging Catch kan niet wachten om weer te mogen beginnen. De leden blijven hard trainen en plezier maken, maar de echte competitie laat nog even op zich wachten.

Afgelopen zondag 16 mei werd er daarom op Sportpark Westvliet aan de Groene Zoom 6 een heus Baseball5 toernooi georganiseerd voor de jeugdleden van Catch. Ondanks de regen, werden er fanatieke wedstrijdjes gespeeld.

Baseball5 is een straatvariant van honk- en softbal. Het is een snelle en laagdrempelige ‘urban’ sport en je hebt maar een team nodig van vijf spelers. Het is een snelle spelvorm en zorgt voor sportplezier voor jong en oud! Het enige wat je nodig hebt, is een rubberen bal. Perfect dus voor een coronaproof toernooi.

In de ochtend speelden de tien jongste jeugdteams tegen elkaar op vijf velden en zonder dat de teams gemengd werden. In de middag speelden nog vier teams met de leden tot 27 jaar.

Het toernooi zorgde voor een hoop sportplezier. Natuurlijk hopen we met zijn allen dat we straks weer gewoon echt honk- en softbal mogen spelen. Maar voor nu waren we blij met het alternatief.

Catch is een sportvereniging die uitdagende sportieve- en sociale activiteiten aanbiedt gericht op honk- en softbal. Meer info op www.hsv-catch.nl.