Het evenement voor Méér Muziek in de Klas met Maxima en wethouder Van Eekelen (foto: Martin Hols).
Het evenement voor Méér Muziek in de Klas met Maxima en wethouder Van Eekelen (foto: Martin Hols).

Erkenning Koningin Máxima voor Méér Muziek in de Klas

Koningin Máxima bezocht vorige week als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas De Keukenhof in Lisse, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Zuid-Holland en Zeeland.

Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek' van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland. Méér Muziek in de Klas-vlaggen werden uitgedeeld aan het Caribisch gebied, Leidschendam-Voorburg en Zuid-Hollandse Delta omdat daar de eerste stappen richting structureel muziekonderwijs worden gezet. Wethouder Astrid van Eekelen nam namens Leidschendam-Voorburg de vlag in ontvangst.

De gemeente Leidschendam-Voorburg verkent samen met Méér Muziek in de Klas, Trias, Annet Weijermars (Huygens Festival) en Maarten Crump (The Alignment House) de mogelijkheden voor een Muziekaccoord in de gemeente. In een MuziekAkkoord staat welke organisaties zich inzetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen en hoe ze dat doen. De campagne ‘50dagenmuziek' resulteert in veel nieuwe afspraken in het land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen. De campagne laat tevens zien hoe goed het al gaat.