Concert in de tuin van Huygens’ Hofwijck, zomer 2020 (foto: pr).
Concert in de tuin van Huygens’ Hofwijck, zomer 2020 (foto: pr).

Cultuur op groen podium Huygens' Hofwijck

‘Het zal een mooie zomer worden’, beloofde onze premier onlangs. Aan drie cultuurinstellingen in Leidschendam-Voorburg zal het in ieder geval niet liggen.

Theater Ludens, Veur Klassiek en Huygens’ Hofwijck hebben de handen ineengeslagen en presenteren in juli en augustus een mooi en gevarieerd programma met muziek, cabaret en toneel. Niet op het podium van het theater, maar in de tuin van Hofwijck als groen podium.

Initiatiefnemer Rogier Helwig, directeur van Theater Ludens dat al maanden dicht is. Helwig: "Je kunt vanwege de onzekerheid niets programmeren of anderszins plannen. Dus ben ik eens gaan praten met collega-instelling Huygens’ Hofwijck. Peter van der Ploeg, directeur van de buitenplaats, was direct enthousiast: "In de zomer van 2020 hadden we samen al drie concerten in de tuin georganiseerd als try-out om te zien hoe je dat coronaproof kon organiseren en dat liep geweldig. Dus waren we er al snel uit. Stichting Veur Klassiek schoof aan en met z'n drieën hebben we een reeks van acht verrassende concerten, toneelvoorstellingen en cabaret opgezet."

Het Kickstart Cultuurfonds doneerde een mooi bedrag en ook het Ondernemersfonds Huygenskwartier Voorburg draagt bij. Helwig: "Er zijn vier concerten op donderdagmiddag en vier voorstellingen op de late zaterdagavond. Dus je kunt het prima combineren met iets culinairs in het Huygenskwartier."

Begin juni wordt het programma bekendgemaakt, kaarten zijn dan te reserveren via Theaterludens.nl. Vanaf 8 juli is er dan wekelijks een concert of voorstelling. De toegangsprijs bedraagt dankzij de subsidie €14, inclusief een drankje.