Thijmen Goppel in ADO Den Haag-tenue in oefenduel tegen S.V. Honselersdijk (foto juni 2019: AW).
Thijmen Goppel in ADO Den Haag-tenue in oefenduel tegen S.V. Honselersdijk (foto juni 2019: AW).

Goppel (Roda JC) vloert
De Boer (De Graafschap)

Profvoetbal is wreed. Onlangs vloerde Pascal Struijk (Voorburg; Leeds United) Nathan Aké (Voorburg; Manchester City, voorselectie Oranje voor het EK) in de Premier League.

Zaterdag vloerde een Leidschendammer een Voorburger. Voorburger en keeper Rodi de Boer (ex-Forum Sport) miste in 8 dagen tijd 3 mogelijkheden (Jong Ajax uit 1-1, Helmond Sport thuis 0-0, Roda JC thuis 2-3) om met De Graafschap naar de Eredivisie te promoveren. Leidschendammer Thijmen Goppel (kleinzoon van het echtpaar Goppel, dat ooit fotowinkel Foto Lumo aan het Damplein exploiteerde) scoorde zaterdagavond in de slotfase 2x voor Roda JC in de kwartfinale van de nacompetitie om 1 plaats in de Eredivisie. Ruim driekwart wedstrijd had De Graafschap voor gestaan.

In de Zweedse Division 1 Zuid, het 3e profniveau, scoorde Marcley Manuela (ex-Wilhelmus) zaterdagmiddag 1x voor Lunds BK tegen medemiddenmoter Vänersborgs IF en bracht daarmee zijn voorlopige seizoentotaal op 3 doelpunten. De club van Lovette Felicia (ex-RKAVV) IF Brommapojkarna uit Stockholm is na 7 wedstrijden de ongeslagen koploper in de Division 1 Noord. Zelf kwam Felicia nog niet verder dan 88 minuten speeltijd in 7 wedstrijden. Hij scoorde nog niet. Can Memisoglu (ex-Forum Sport jeugd) is terug in Nederland. Hij liep uit zijn contract bij het Zweedse Eskilstuna City (Division 2) en speelt komend seizoen (weer) bij Westlandia.