De woningbouw op de plek waar eerst bloemenwinkel Furore en een garagebedrijf gevestigd waren gaat niet door (foto: gemeente LV).
De woningbouw op de plek waar eerst bloemenwinkel Furore en een garagebedrijf gevestigd waren gaat niet door (foto: gemeente LV).

Ruimtelijk kader Oosteinde 241, 243 en 245a ingetrokken

De gemeenteraad heeft het ruimtelijk kader ingetrokken dat was opgesteld om de ontwikkeling van de 5 woningen met een maximale hoogte van 3 woonlagen aan het Oosteinde 241, 243 en 245a mogelijk te maken.

Het woningbouwproject zou gerealiseerd worden op de plek waar eerst de bloemenwinkel van Furore en een garagebedrijf gevestigd waren.

In 2012 hebben de projectontwikkelaar en het college van Burgemeester en wethouders al een intentieovereenkomst gesloten. In 2018 is overeenstemming bereikt over een concept-ruimtelijk kader.

De bewoners van de twee woningen die aan de achterzijde van de locatie grenzen gaven toendertijd schriftelijk te kennen tegen bebouwing op het achterterrein te zijn. De betreffende bewoners meenden onder meer dat bebouwing op het achterterrein ten koste zou gaan van hun privacy en uitzicht en dat hun woningen daardoor drastisch in waarde zouden verminderen.

De ontwikkelaar wilde in het 2e kwartaal 2021 starten met de bouw, maar heeft in het najaar 2020 bij de gemeente aangegeven te stoppen met de ontwikkeling. De samenwerking tussen de ontwikkelende partij en de gemeente is daarmee beƫindigd.

Het intrekken van het ruimtelijk kader biedt ruimte aan een nieuwe eigenaar/ontwikkelaar om met een eigen plan te komen. Een nieuwe initiatiefnemer heeft zich gemeld. Het is nog niet bekend wanneer de planvorming opnieuw start. Zodra dit gebeurt wordt de ook de directe omgeving opnieuw betrokken.