Afbeelding

Wellicht is omscholen of bijscholen
iets voor u om nieuw werk te vinden

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Zo kan het zijn dat uw huidige opleiding of beroep niet meer aansluit op de arbeidsmarkt. Dan is om- of bijscholing misschien iets voor u.

Omscholing kan u helpen een baan te vinden die u leuk vindt en waar veel vraag naar is. Bijvoorbeeld omdat er meer vacatures zijn. Bekijk in welke beroepen u een goede kans maakt om werk te vinden. Lijkt het u interessant om van beroep te veranderen? Uzelf laten omscholen kan een hele uitdaging zijn. Zeker als u nog niet weet welk beroep bij u past. Wilt u weten welke beroepen bij uw vaardigheden en interesses passen? Vul dan de beroepenvinder in op beroepenvinder.nl. Wie weet vindt u beroepen waar u misschien nog niet aan heeft gedacht, maar die wel bij u passen.

Is omscholen naar een heel ander beroep niks voor u, maar wilt u doorgroeien in uw huidige beroep of een betere kans op werk? Dan kunt u zich ook eerst laten bijscholen via een vakgerichte, gratis opleiding. Een korte training of cursus kan u helpen om verder te groeien binnen uw eigen vakgebied of het kan een eerste stap zijn naar omscholing. Via ‘NL leert door’ kiest u zelf een gratis opleiding die bij u past. Als u een opleiding wilt volgen via ‘NL leert door’ en u ontvangt een WW-uitkering, dan kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering of sollicitatieplicht.

Weet u nog niet welke cursus, training, opleiding of beroep bij u past? En kunt u hier hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met een adviseur van het Leerwerkloket voor onafhankelijk en gratis loopbaan- en scholingsadvies. Het Leerwerkloket is er voor werkenden, werkzoekenden en scholieren met vragen over scholing en loopbaan. Als u een WW-uitkering krijgt, kunt u ook advies vragen bij de adviseur werk. De adviseur denkt graag met u mee over de mogelijkheden. En hij bespreekt met u of scholing u kan helpen bij het vinden van een baan voor langere tijd. Bespreek ook of UWV de opleiding voor u kan betalen. U hoeft tijdens de opleiding dan ook niet te solliciteren.

Bekijk de artikelen hierover op Werk.nl