Wethouder Jan Willem Rouwendal is tijdens NL Doet plantjes aan het potten bij de Stichting Vrienden van Signtaal (foto: gemeente LV).
Wethouder Jan Willem Rouwendal is tijdens NL Doet plantjes aan het potten bij de Stichting Vrienden van Signtaal (foto: gemeente LV).

Burgemeester en wethouders ook dit jaar weer aan de slag op NL Doet

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg staken zaterdag 29 mei de handen uit de mouwen tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet.

Bij Scouting Hubertus-Brandaan hielpen zij om de omgeving van het clubgebouw en de Vliethaven schoon te maken en twee bootjes te schilderen. Bij Stichting Vrienden van Signtaal werden picknicktafels in elkaar gezet en bloempotten gevuld, zodat cliënten deze zomer van het balkon kunnen genieten.

Burgemeester Klaas Tigelaar, namens het hele college: “We zijn er trots op om te zien hoeveel inwoners zich vandaag hebben ingezet voor een ander. Tuinen van verpleeghuizen zijn opgeknapt, muren van wijkcentra zijn geschilderd, schoolpleinen zijn opnieuw ingericht, speeltuinen zijn hersteld. Dit laat zien hoe belangrijk actieve inwoners voor de samenleving zijn. Juist nu.”

In totaal waren in de gemeente op ongeveer 20 locaties allerlei klussen aangemeld in het kader van NL Doet, waar vrijwilligers aan de slag gingen. Bijvoorbeeld in Leidschendam bij een schoonmaakbeurt op de Gravin Juliana van Stolberglaan, de weides zomerprooi maken voor therapiepaarden op de Stompwijkseweg, het opknappen en verven van lokalen aan de Noortheylaan, het oppimpen van balkons voor cliënten aan De Tol, het schilderen van Ons Tolhuis aan De Horre, het organiseren van een high tea voor 50 ouderen aan de Van Ruysdaellaan, het verder vergroenen van een schoolplein aan de Van Ruysdaellaan, het aanvullen van een zandbak en het repareren van de halverharding natuurspeeltuin en schoonmaken en verven van konijnenverblijf Villa Alex in de Stadstuin Rusthout en bij het inrichten van een materiaalopslag aan de Rietpolderweg (Vlietland) in Leidschendam. In Voorburg kon je helpen bij het opknappen van het buitenterrein van de scouting aan de Veurselaan, bij het verven van muren in de Oranjehoek, bij het maken van tegelspreuken in Delftsblauw aan de Raadhuisstraat, bij het helpen in de tuin aan de Spinozalaan te Voorburg, bij onderhoud aan/rond een clubhuis aan de Tuinluststraat te Voorburg en het opknappen van de voortuin links aan de Fonteynenburghlaan te Voorburg.

NL doet is een jaarlijks initiatief van Het Oranje Fonds om vrijwilligerswerk in de spotlights te zetten. Inwoners van Leidschendam-Voorburg die interesse hebben in vrijwilligerswerk, kunnen contact opnemen met LV voor Elkaar via 070-3370377 (maandag tot en met donderdag) en info@LVvoorelkaar.nl. Of bekijk de vrijwilligersvacatures op www.LVvoorelkaar.nl.