Frank Rozenberg: "Hoe stevig is het college nog en wat betekent een en ander voor de vastgestelde prioriteiten voor 2021?" (foto: Michel Groen).
Frank Rozenberg: "Hoe stevig is het college nog en wat betekent een en ander voor de vastgestelde prioriteiten voor 2021?" (foto: Michel Groen). Michel Groen

Gemeentebelangen vraagt extra raadsvergadering aan

Gemeentebelangen (GBLV) heeft om een extra vergadering van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg verzocht in verband met de verkeerschaos rond de Westfield Mall en het vertrek van de PvdA uit de coalitie.

Frank Rozenberg van Gemeentebelangen: "De verkeerschaos rond The Mall strookt niet met eerdere verkeersonderzoeken. Het college heeft met verkeersonderzoek beargumenteerd dat er geen verkeers- of parkeerproblemen zijn te verwachten toen de raad het besluit moest nemen over de komst van The Mall. Daarnaast heeft wethouder Van Eekelen in een artikel in AD/HC van 17 december 2018 de indruk gewekt dat de gemeente zich niet laat overvallen door verkeersproblemen rond The Mall. Het tegendeel blijkt het geval, gelet op de verkeerschaos, de onbereikbaarheid van omliggende wijken en de parkeerproblematiek."

GBLV zet na het vertrek van de PvdA uit de coalitie vraagtekens bij de politiek-bestuurlijke stabiliteit van het college. "Het college rust immers ook nu weer op een meerderheid van slechts één raadszetel”, stelt Rozenberg vast. "Het toetreden van GL in september 2020 was toch juist bedoeld om een breder politiek draagvlak te realiseren dan slechts 1 meerderheidszetel? Hoe stevig is het college nog, welke afspraken zijn er nu gemaakt en wat betekent een en ander voor de door het college vastgestelde prioriteiten voor 2021?”