Engelbrecht geeft bij VCC cursus voetenwerk

Na een slow start tegen de nummer acht van de Topklasse herpakte Voorburg CC zich dankzij een formidabel partnership van Aryan Dutt (77) en Sybrand Engelbrecht. Laatstgenoemde maakte zijn eerste century voor zijn nieuwe club.

Na het vroege vertrek van Righardt Pieters werden Mohit Hingorani en Bas de Leede beiden gevangen en was VCC in ‘dire straits’ op 42/3. Met Engelbrecht en de 18-jarige Aryan Dutt op de pitch konden iedereen iets relaxter gaan zitten. Zij schotelden een ware battingshow voor, waarbij de ervaren Engelbrecht de jonge Dutt perfect coachte. Ze gaven amper kansen weg en stormden naar 244 runs, een fantastische score gezien het matige begin van de innings. Dutt (77) ging op de valreep nog run out, maar voor 244/4 hadden alle VCC’ers getekend na 42/3. Engelbrecht eindigde mede dankzij briljant voetenwerk op 129 not out.

ACC begon rustig, maar kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd. Daarvoor was de VCC-aanval eenvoudigweg te sterk en te gevarieerd. Het was veelzeggend dat vijf bowlers succesvol waren en Viv Kingma was wederom spekkoper met 4 voor 20. Het negende en in dit geval laatste wicket van ACC viel op 105.

Na het verlies tegen Punjab is VCC nu terug op plek 3 en dus vol in de race voor de play-offs. Voor zaterdag 12 juni staat de thuiswedstrijd tegen HBS op het programma.

Vrouwen ongeslagen aan kop
Ook de vrouwen van Voorburg CC deden goede zaken in de race om het eerste 40-overlandskampioenschap in de geschiedenis. Ajax werd met vijf wickets verslagen. VCC Dames staat ongeslagen aan kop van de Hoofdklasse en kan voor het eerst kampioen worden.