Deelscooters

Een paar maanden geleden zag ik 2 groene scooters staan in de straat. Was nieuwsgierig en ging zoeken op Google. Je kan deze dus huren en weer ergens neerzetten op een aangewezen plaats. Nu schieten die scooters ook nog eens als paddenstoelen uit de grond. Want overal zie ik scooters staan. In 1 straat 3 verschillende scooters, in totaal 11 stuks!!!!!

Op weg naar mijn werk had een mevrouw in scootmobiel moeite om van de stoep en op de stoep te komen. Twee scooters hadden de doorgang geblokkeerd. Vier scooters op een afstand van 7 m. Voor je het weet staan er een paar scooters voor je deur. Is dit de bedoeling???

P. Stam, Leidschendam

Hoezo ‘veilig'
tramspoor?

Hierbij een reactie op het stukje van Wim Snieder over een toekomstige tramlijn over de Prinses Mariannelaan en over de veiligheid daarvan.

Twee maanden geleden heb ik een zware val gemaakt toen ik op de Geestbrug weg met mijn fietswiel in de tramrail terecht kwam en pardoes over de kop ging. Gelukkig bleek na onderzoek in het ziekenhuis dat het allemaal meeviel, maar het had ook anders kunnen aflopen. Het was op zich al wrang omdat ik viel in een nutteloze tramrails die al jaren niet meer in gebruik is.

Ik neem aan dat ik niet de enige ben die dit overkomt, dus ik was net zover dat ik een brief aan de gemeente wilde schrijven met het verzoek om deze gevaarlijke tramrails te verwijderen.

En dan schrijft Wim Snieder er opeens heel positief over en adviseert om deze rails (maar dan op de Prinses Mariannelaan) weer te gaan gebruiken voor de nieuwe tramlijn vanaf de Binckhorst. Tevens geeft hij aan dat de fietsstrook op de Prinses Mariannelaan voldoet (waaraan?) en niet hoeft te worden aangepast, terwijl iedereen die fietst weet dat er veel te smalle stukken tussen zitten en dat uitwijken via de tramrails dagelijks nodig is.

Vrijwel overal heeft de tram tegenwoordig een vrije baan, maar helaas is daar op de Prinses Mariannelaan geen ruimte voor. Dus toch maar zoeken naar een andere oplossing.

Bram Visser, Voorburg

Onleefbaar
Leidschendam

Zonder er bij na te denken nam ik de 2e Pinksterdag, komende vanuit richting Utrecht, om 14 uur de afslag Leidschendam, waarbij ik in de fuik van de verkeerschaos terecht kwam. De afslag Voorburg nemen, had ook niets opgeleverd, want op de Noordsingel en de Heuvelweg stond ook alles vast. Toch lastig als je in Leidschendam Noord moet zijn.

Over de oorzaak van verkeerde beslissingen is al genoeg vooraf en na de opening van de Mall hier in het Krantje geschreven. Echter de oplossing om de parkeermogelijkheden van het winkelcentrum te sluiten bij drukte, veroorzaakt niet alleen verkeerschaos in de wijken om het winkelcentrum heen, maar verstopt ook extra de wegen.

Niemand die speciaal naar de Mall is gekomen, zal bij drukte omkeren om huiswaarts te gaan en dus toch uiteindelijk in het winkelcentrum terechtkomen. Laat ze dan maar ongehinderd naar de parkeergelegenheden gaan, dat scheelt mogelijk de verstoppende verkeersstroom op de omliggende wegen.

We mogen als bewoners van Leidschendam, maar blijkbaar ook Voorburg blij zijn als het nieuwtje er een beetje af is en deze drukte wat vermindert, maar ik ben bang dat dit ijdele hoop is.

Wat heeft deze verbouwing de gemeente tot nog toe financieel opgeleverd of denkt het college van burgemeester en wethouders dat dit gaat opleveren? Hoe denkt de gemeente aan de doelstelling van schone lucht en bereikbaarheid ook voor ambulances, politie en brandweer te voldoen? En wat levert het de bewoners op? Is hier überhaupt over nagedacht in de besluitvorming?

Bij een vereniging zijn de leden het hoogste orgaan en voert het bestuur de besluiten uit die genomen zijn in de ledenvergadering. Een vereniging bestaat alleen omdat er leden zijn. De bewoners betalen via de belasting aan de voorzieningen van deze gemeente en betalen hierdoor ook de gemeenteraad en de ambtenaren. Als zodanig zijn zij in dienst van de bewoners. Het wordt tijd dat dit ook merkbaar wordt in de besluitvorming.

Marion Valkenburgh

Ook overlast van vuil bij de Mall

Naast alle verkeersoverlast na de opening van de Mall, neemt zeker in de weekenden de overlast van vuil toe.

Nu door de coronamaatregelen niet in de Mall gegeten mag worden, nemen talloze mensen de gekochte etenswaren mee naar buiten.

Op alle bedenkbare plaatsen zitten bezoekers te eten, en met het mooie weer ook op en bij het grasveld bij de vijver bij de Mall.

De geplaatste afvalbakken kunnen de enorme hoeveelheid afval niet aan, puilen uit en veel afval komt buiten de bakken terecht, dus zwerfafval.

P. Sas, Voorburg