Minister Hoekstra met het ondernemersechtpaar Bart en Judith Ebbers in de bloemenwinkel aan de Rietvinklaan (foto: pr).
Minister Hoekstra met het ondernemersechtpaar Bart en Judith Ebbers in de bloemenwinkel aan de Rietvinklaan (foto: pr).

Werkbezoek minister Wopke Hoekstra aan Bloemenvink

Bloemenwinkel De Bloemenvink aan de Rietvinklaan in Leidschendam kreeg maandag 31 mei minister Wopke Hoekstra op bezoek.

Het Leidschendamse ondernemersechtpaar Bart en Judith Ebbers ging met de minister in gesprek over hun ervaringen tijdens de coronacrisis.

Hoekstra toonde zich zeer geïnteresseerd in hoe deze Leidschendamse ondernemers, maar ook de gehele bloemenbranche, deze periode hebben ervaren, wat de gevolgen zijn/waren en waar men vooral tegenaan liep. Na een korte rondleiding in de fleurige winkel door het ondernemerspaar Bart en Judith volgde een gesprek aan tafel. Hierbij sloot ook Marco Maasse vanuit de brancheorganisatie Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) aan, zodat hij zijn ervaringen kon delen met de minister en hem een aantal vragen kon stellen. VBW maakt zich sterk voor het verbeteren van bestaande en nieuwe wetgeving, zodat deze ook meer/echt geschikt (gemaakt) wordt voor het MKB in het algemeen en de bloemist in het bijzonder.

“Wij zijn op een prettige manier in gesprek gegaan en voelen ons gehoord en begrepen door de minister,” laat Judith Ebbers na het bezoek van Hoekstra weten. “Soms voelt het alsof de politiek wat ver van ons af staat maar nu was het ineens heel dichtbij. We zijn weer een hele mooie ervaring rijker.”