Vernieuwing speelplekken

In Leidschendam en Voorburg zijn ruim 160 openbare speel- en sportplekken. De komende jaren renoveert de gemeente een groot deel van deze speelplaatsen. De renovatie van speelplek Bilderdijkplein in Voorburg is inmiddels voltooid. Op een kunstgrasveld staan een houten klimtoren met glijbaan, brandweerstang en klimnet, een trampoline, een vogelnestschommel met houten staanders en een speelhuisje.

Scooterrijders
zonder rijbewijs

De politie komt steeds vaker deelscooters tegen met bestuurders die niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs. "Dit is niet de bedoeling. Voor dit feit kun je worden aangehouden. De officier bepaald hierna de hoogte van de sanctie", laat de politie weten. Daarnaast kan het bedrijf van wie de scooter is een naheffing opleggen aan de persoon die de e-scooter ontgrendeld heeft.

Brandweer redt meisjes van eiland

Drie meisjes waren afgelopen weekend aan het spelen op het 'onbewoonde eilandje' in park 't Loo in Voorburg. Op de een of andere manier weigerde het 'pontje' dat hen naar het eilandje had gebracht verder dienst. Brandweermensen kwamen ter plaatse en hebben hen alsnog naar de vaste wal gebracht.

Kop-staartje
in tunnel

Zondag botsten twee auto's achterop elkaar in de Spoortunnel nabij het Temeculaplein. Er zijn meerdere personen onderzocht en een kind is naar het ziekenhuis vervoerd. Enkele kinderen kregen een traumabeertje voor de schrik.