Om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken deed VluchtelingenWerk LD-VB mee aan de Jerusalema challenge (foto: pr).
Om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken deed VluchtelingenWerk LD-VB mee aan de Jerusalema challenge (foto: pr).

Jerusalema bij vrijwilligers VluchtelingenWerk LD-VB

In deze periode is het voor de vrijwilligers van VluchtelingenWerk pittig om vluchtelingen op afstand te begeleiden, en de teamleiders waarderen het enorm dat zoveel vrijwilligers zich blijven inzetten.

Om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken heeft VluchtelingenWerk Leidschendam-Voorburg meegedaan aan de Jerusalema challenge. In het nummer, dat vorig jaar december als muziekvideo uitkwam, wordt er flink gedanst. Het lied is de oorsprong van de challenge die de hele wereld over is gegaan. “Gezellig om elkaar zo weer eens live te zien”, aldus een vrijwilliger.

“Ik help vluchtelingen hun weg vinden in Leidschendam-Voorburg, maar eigenlijk ben ik hier ook voor mezelf. De waardering die ik krijg heeft mij geholpen mijn eigen weg naar werk weer te vinden, zegt vrijwilliger Evert. Hij is huisvestingsmedewerker. Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen, terwijl ze nog amper de taal spreken. Huisvestingmedewerkers helpen daarbij.

Op dit moment zoekt Vluchtelingenwerk diverse vrijwilligers: o.a. een fietsdocent, wandel- of fietsmaatjes en maatschappelijk begeleiders om vluchtelingen te coachen om snel zelfredzaam te worden in het complexe Nederland.

Wil je meer informatie of een afspraak via tel. 070-3202057, of infolv@vluchtelingenwerk.nl.