Er zijn veel redenen waarom je op verschillende plekken in je lichaam last kunt hebben van een zeurende pijn.
Er zijn veel redenen waarom je op verschillende plekken in je lichaam last kunt hebben van een zeurende pijn. Shutterstock

Vijf redenen voor bezoek fysiotherapeut

Om goed te begrijpen wanneer je een fysiotherapeut moet bezoeken, is het belangrijk om een idee te hebben welke diensten een fysiotherapeut je kan bieden. Hieronder staan vijf redenen waarom je een fysiotherapeut zou moeten bezoeken.

1 ) Voorkomen van letsel

Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het voorkomen van blessures en letsel. Dit doen ze door het aanpassen van je houding en je bewegingspatronen. Hierdoor wordt het risico op het oplopen van letsel verminderd. Fysiotherapeuten kunnen je helpen bij het verlichten van de pijn bij al bestaand letsel. Als je vatbaar bent voor blessures, kan het verstandig zijn om voor het sporten een fysiotherapeut te bezoeken.

2 ) Verbeteren van de houding

Er zijn veel redenen waarom je op verschillende plekken in je lichaam last kunt hebben van een zeurende pijn. Vaak komt deze pijn door een slechte houding. Eén van de meest voorkomende redenen voor veelvuldige hoofdpijn bij kantoorpersoneel is een slechte houding als gevolg van een onjuiste ergonomie. Een fysiotherapeut kan je helpen om een beter bewustzijn over je houding te krijgen.

3 ) Verlichten van gegeneraliseerde pijn

Misschien heb je geen specifieke blessure die pijn veroorzaakt, maar heb je last van wijdverbreide, gegeneraliseerde pijn. Deze pijn komt vaak door aandoeningen zoals fibromyalgie, hypermobiliteit en vele andere systemische reumatologische aandoeningen. De fysiotherapeut kan deze pijn vaak verlichten.

4 ) Uitstrekken en flexibiliteit

Langdurig zitten kan een beklemming in je onderrug en van de hamstring spieren veroorzaken. Regelmatig opstaan en bewegen en regelmatig eenvoudige strekoefeningen doen kan een groot verschil maken voor werkgerelateerde pijntjes en kwalen. De fysiotherapeut kan je hiermee helpen.

5 ) Genezing na chirurgische ingreep

Eén van de minder bekende dingen waarmee een fysiotherapeut je kan helpen, is genezing na operaties. Niet meer actief zijn na een operatie kan resulteren in veel spierzwakte en verlies van fysieke fitheid. Een fysiotherapeut kan je helpen om je spierkracht en je conditie veilig en effectief te herwinnen. 