Alcoholvrije cocktails zijn lekker en zien er feestelijk uit.
Alcoholvrije cocktails zijn lekker en zien er feestelijk uit.

Geen alcohol,
wat drink je dan?

Veel mensen nemen zich voor om veel minder te drinken. Een heel goed voornemen, maar het is vaak lastig om je hieraan te houden. Maar wanneer je een langere tijd alcoholvrij bent ga je de voordelen daarvan ervaren.

Je gaat beter en dieper slapen, je voelt je fitter en energieker en je immuunsysteem wordt sterker. Wanneer je al deze voordelen gaat ervaren, zal het gemakkelijker zijn om het vol te houden. Als je denkt ‘ik zie het wel', dan is de kans groot dat je snel weer in je oude patroon terugvalt. Wees concreet over wanneer je wel of niet drinkt én ook hoeveel dan.

Geen alcohol, wat drink je dan?

Mocktails vind je op steeds meer drankenkaarten terug. Deze alcoholvrije cocktails zijn er in steeds meer varianten. Ze zijn lekker en zien er ook nog eens feestelijk uit. Water hoeft helemaal niet saai te zijn. Voeg aan een karaf met water verschillende ingrediënten toe om het een smaakje te geven. Denk hierbij aan munt, gember, sinaasappel of citroen.

Lekker en supergezond!

Alcoholvrij bier of alcoholvrije wijn (is er in rood, rosé en wit) wordt ook steeds meer gedronken. En er zijn ook varianten met bubbels te koop. Vind je het te zoet? Vul dan aan met wat mineraalwater. 