Programma in Theater Ludens

Vrijdag 18 juni , 20.00 uur 

Cultuuranker / 'Ongezien'

Wanneer de maatregelen het toelaten, komt een groep buurtbewoners uit Leidschendam-Voorburg samen. Iedere vrijdagavond of zondagmiddag ontmoeten zij elkaar. Ze doen, denken en creëren. Alles wat zij maken blijft echter ongezien. Wie zijn deze mensen? Wat is hun verhaal? ‘Ongezien’ heeft 11 uiteenlopende spelers bij elkaar gebracht in bizarre tijden. Samen deelden ze verhalen en ervaringen rondom het thema ‘eenzaamheid’ die zij ieder op hun eigen unieke wijze gaan presenteren in Theater Ludens. De voorstelling is vrijdag voor de laatste keer te zien in Theater Ludens. De voorstellingen is gratis (graag wel reserveren). ‘Ongezien' wordt georganiseerd in het kader van ‘Proeftuin Cultuuranker Leidschendam-Voorburg' en is een initiatief van buurtbewoners i.s.m. Trias, Centrum voor de Kunsten.

Zaterdag 19 juni
19.00 en 21.00 uur  

Concert 'Rauwe Genade'
van Alex Roeka

Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp.  Gevraagd en ongevraagd komen familie, vrienden, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun verhalen, herinneringen, vragen, verwijten, hun vreemde gedachtespinsels, ideeën en plannen. Ondertussen stevig gebruik makend van de ijskast.  Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer is blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven, want na een korte hapering in het creatieve proces vliegen de liedjes en verhalen er de een na de ander weer uit bij Roeka.

Maandag 21 juni 18,00

Film / 'La Bonne Epouse'

Juliette Binoche is komisch op dreef in deze historische klucht. Ze speelt de directrice van een huishoudschool in de Elzas, die ze bestiert met behulp van haar excentrieke schoonzus (Moreau) en een rigide non (Lvovsky). Tijd van handeling is 1968, dus wordt de truttige moraal van de meisjesschool volop bedreigd door geruchten over la  révolution.

Kassa open op woensdag- en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en een uur voor de voorstellingen. Kaarten reserveren en bestellen kan ook op www.theaterludens.nl.