Hardrijder is auto en rijbewijs kwijt

De politie hield afgelopen vrijdag 18 juni meerdere snelheidscontroles op de Bernhardlaan in Voorburg, de Noordsingel in Leidschendam en op de N14.

Hierbij werden 4 bekeuringen geschreven waarbij meer dan 40 km per uur te hard gereden werd. Eén bestuurder maakte het wel erg bont: 72 km/u te hard binnen de bebouwde kom. Na overleg met de Officier van Justitie werd zijn auto in beslag genomen. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Daarnaast werd er gewaarschuwd voor onnodig geluid (open uitlaat), defecte verlichting, te hoge snelheid (minder dan 40 km te hard) binnen de bebouwde kom waar 70 is toegestaan, losse lading en het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Mensen meer op pad; meer inbraken

Veel Nederlanders hebben het afgelopen jaar onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis waren. Nu we deze zomer weer op pad gaan, valt die ‘beveiliging’ plotseling weg. Wees weer alert op hoe je je woning achterlaat. Doordat mensen bijvoorbeeld hun huis beter afsluiten en het licht aan laten, wordt het inbrekers steeds lastiger gemaakt. Maar sinds de pandemie heeft die daling verder doorgezet. Het afgelopen jaar nam het aantal woninginbraken met ruim 23% af ten opzichte van 2019. De politie ziet dat het aantal woninginbraken sinds de versoepelingen weer toeneemt.

"Veel mensen zijn zo lang thuis geweest dat ze vergeten de ramen dicht te doen, de deur goed af te sluiten of de ladder uit de tuin op te bergen wanneer ze van huis gaan. De wijkagenten merken nu al dat er een toename is van het aantal woninginbraken”, vertelt Sybren van der Velden landelijke projectleider Woninginbraak bij de politie. Ga je weg; laat je post weghalen en de gordijnen afwisselend open of dicht. Laat je huis niet te opgeruimd achter. Laat wat spullen rondslingeren en zet koffiekopjes op tafel. Registreer je waardevolle spullen in de stopheling app. Met schakelklokken of smartverlichting lijkt een huis bewoond. Rond het huis schrik je inbrekers af met (automatische) verlichting. Schreeuw niet van de daken dat je op vakantie bent. Iedereen is online en op social media, kwaadwillenden ook. Zie je iets verdachts in de buurt, meld het dan. Help je buurtbewoners door als je iets verdachts ziet 112 te bellen.