Voor basischool De Driemaster was een heuse kinderboerderij ingericht waar alle leerlingen groep voor groep even langs gingen (foto: pr).
Voor basischool De Driemaster was een heuse kinderboerderij ingericht waar alle leerlingen groep voor groep even langs gingen (foto: pr).

Driemaster maakt er een grote beestenbende van

Op basisschool de Driemaster uit Voorburg was er donderdag 17 juni feest; alle meesters en juffen vierden hun verjaardag en er was een heuse boerderij op school.

Omdat de kinderen van De Driemaster helaas dit jaar niet op schoolreisje konden gaan, werd het schoolreisje naar school gebracht en maakten de onderwijzers er een grote feestelijke beestenbende van. Voor de school aan de Spinozalaan in Voorburg stond een kinderboerderij. Veel kinderen kwamen al enthousiast kijken naar alle dieren voordat de school begon. Alpaca’s, schapen, geitjes, een pony, een biggetje, een konijn, cavia’s, hamsters en zelfs twee kleine puppy’s waren op bezoek.
Met hun eigen klas mochten de kinderen groep voor groep de dieren vervolgens een half uur bewonderen. Wat een geluk. Zij mochten zelfs de dieren voeren, aaien en knuffelen. Soms was dit ook best even spannend, maar gelukkig waren de dieren erg lief en kon je de dieren eventueel ook vanachter het hek bekijken.

Alle kinderen kregen complimenten van de boer, dat ze zo lief en rustig waren bij de dieren en zich goed aan de regels hielden.

Het was een onwijs geslaagde dag waar niet alleen de kinderen, maar óók de meesters en juffen van genoten hebben. Al met al, een dag met een gouden randje.