Licht buren in als u op vakantie gaat

Gaat u op vakantie, vertrouw een buur die een oogje in het zeil houdt. Beter een goede buur dan een verre vriend.

Voorburger aangehouden voor rellen

Vorige week woensdag heeft de politie opnieuw een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen in Eindhoven. Een 31-jarige man uit Voorburg wordt verdacht van openlijke geweldpleging, hij zou met stenen naar de ME hebben gegooid. Hij werd herkend n.a.v. de uitzending van Bureau Brabant waarin beelden van de man getoond werden. Op basis van een anonieme tip kon hij worden aangehouden. Begin dit jaar liep het in Eindhoven volledig uit de hand. Er werden winkels geplunderd, vernielingen gepleegd en politie werd bekogeld en belaagd door relschoppers. De ME moest ingrijpen en veegde onder meer heen plein schoon.

Diefstal van
katalysatoren

De laatste tijd zijn er veel katalysatoren gestolen in de regio Den Haag, ook in Leidschendam-Voorburg. De gestolen katalysatoren kwamen met name van de volgende voertuigen: Renault (bouwjaar 2000 t/m 2007), Toyota (bouwjaar 2007 t/m 2008), Ford (bouwjaar 2005) en Mazda (bouwjaar 2002). In het gebied van Leidschendam-Voorburg waren de diefstallen met name in Voorburg in de nachtelijke uren tussen 01:00 uur en 05:00 uur. De politie vraagt aandacht voor opvallende en/of verdachte situaties, met name in de buurt van bosschages/groenstroken. De verdachten prepareren zich vaak door gaten te graven waarin ze gestolen goederen in stoppen, zodat ze uit het zicht zijn en een paar dagen later op gehaald kunnen worden. Ziet u verdachte omstandigheden of vertrouwt u het niet? Bel 112.

Zorg voor
zicht en licht

Veel woningen hebben mooie hoge heggen, hier voelt u zich prettig bij. Dit geeft privacy. Een inbreker is blij met uw hoge heg want dan kan hij uit het zicht van anderen op een rustige manier zijn gang gaan. Gaat u van huis en u weet dat u tegen de schemer of in het donker thuis komt, zorg voor een tijdschakelaar. Dit kan ook met een speciale app, waardoor u op afstand uw verlichting aan kan zetten.