Naast een goede mobiele of vaste airco is het gebruik van efficiënte zonwering,zoals shutters en screens, onmisbaar.
Naast een goede mobiele of vaste airco is het gebruik van efficiënte zonwering,zoals shutters en screens, onmisbaar.

Maak je huis zomergereed met screens of shutters

Als het goed is houd je het interieur en de tuin goed bij en pas je deze aan op de eisen van het seizoen. Zeker als de zomer aanbreekt, is het verstandig om je daar op voor te bereiden.

De zomers in ons land worden steeds heter en benauwder. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je de temperatuur in huis goed kunt reguleren en fel zonlicht goed kunt weren. Naast een goede mobiele of vaste airco is het gebruik van efficiënte zonwering, zoals shutters en screens, daarom onmisbaar.

Wellicht een van de grootste voordelen van screens en shutterszonwering is het feit dat deze soorten zonwering eenvoudig te gebruiken zijn. Ze zijn gemakkelijk te bedienen via een koord, draaistang of elektrisch. Als het ineens warm wordt, wil je natuurlijk nel kunnen ingrijpen om de temperatuur in je woning aangenaam te houden. Met screenzonwering en shutterzonwering is dit snel geregeld.

Fijn aan de moderne varianten raamdecoratie is dat er een enorme keuze is aan stijlen en soorten zonwering. Sowieso is de keuze voor zonnescreens of shutterzonwering een keuze voor stijl en elegantie. Je woning ziet er meteen een stuk levendiger en gezelliger uit. Maar los hiervan is een voordeel dat er voor elke interieurstijl wel een oplossing op maat is te vinden qua kleur, materiaalsoort en uitstraling van de zonwering.

Prettig aan je woning zomerklaar maken met gebruik van goede zonwering is dat je makkelijk zelf de temperatuur kunt bepalen in huis. Overdag kun je binnenvallend zonlicht (en inkijk) tegenhouden door de raamdecoratie dicht te doen. Door de shutters of screens ‘s avonds en ‘s nachts te sluiten kun je de warmte juist vasthouden.