Jongerenwerkers SenW en enkele van de BASI helden (foto: pr SenW).
Jongerenwerkers SenW en enkele van de BASI helden (foto: pr SenW).

Inspiratie voor jongeren met BASI

Voor het project BASI geven populaire inspirators een workshop aan jongeren bij Sport en Welzijn in Leidschendam.

Eerder kwam op 9 juni Brahim Lakhal van Brahim Vlogs langs. Hij is sociaal ondernemer, combinatiefunctionaris en influencer met een populair YouTube en Instagram account waarop hij vlogs maakt, samen met zijn broertje Bilal die het syndroom van down heeft. Middels sport is hij op dit goede pad gekomen en met zijn positieve instelling wil hij zo veel mogelijk jongeren helpen om iets van hun leven te maken. “Ik ben niet de beste, maar wel de beste vorm van mezelf”.

Op 15 juni hield Vinnie Krieger een actieve meeting. Krieger is een Nederlandse voormalig basketballer die o.a. in Amerika, Frankrijk en Spanje op professioneel niveau heeft gespeeld. Nu inspireert hij jongeren met zijn levenslessen vanuit het basketballen in combinatie met muziek maken. Dit doet hij vanuit zijn eigen Stichting Ready. “Geloof in jezelf’’, luidt het devies van Vinnie Krieger.

Reacties van BASI-deelnemers: “Dit heeft mij echt geïnspireerd, ik durf mezelf meer te laten zien” en: “Ik ben echt blij met mijn coach, zij ondersteunen mij bij alles”.

De inspirators geven ieder op hun eigen manier een kijkje in hun leven en hoe ze zijn gekomen op het (succesvolle) punt waar ze nu zijn. Met hun verhaal willen ze de jongeren die deelnemen aan het BASI traject inspireren en aanmoedigen. Topics als doelen naleven, dromen waarmaken en stappen maken richting jouw doel komen aan bod, evenals het doorlopen van het proces en het belang van elk individu binnen een team.

Wesley Balnikker, oprichter van het razend populaire kledingmerk ‘Black Bananas’, komt op 1 juli een workshop geven. Hij begon voor de lol met T-shirts maken en merkte al snel dat er meer in zat en dat hij zijn creativiteit goed kwijt kon. Ook al is hij geen modeontwerper, maar meer een grafisch designer, toch heeft hij succes met zijn kleding die door BN’ers wordt gedragen.

De workshops voor jongeren tussen 14 en 27 jaar die willen investeren in hun talenten en hun netwerk willen verbreden, zijn onderdeel van BASI - Becoming A Social Innovator. Zij worden begeleid door jongerenwerkers en gaan de uitdaging aan om een positief maatschappelijk verschil te maken. Het geeft de jongeren handvatten. Ga ik studeren? Werken? Ondernemen? Hoe richt ik mijn toekomst in. BASI geeft jongeren hierbij een steun in de rug en helpt ze. SenW voert dit project uit in samenwerking met stichting Can I Dream. "BASI dient als lijm in de verbinding tussen zowel coaches als deelnemers'', aldus jongerenwerker Maartje, SenW.

Neem voor meer info contact op via info@basi-mdt.nl. Of kijk op: www.canidream.nl en www.basi-mdt.nl, Instagram #basi.mdt.