Brieven schrijven voor Amnesty International

Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Mensen worden gemarteld omdat ze hun mening geven. In elkaar geslagen omdat ze homo zijn. Achtergesteld omdat ze vrouw zijn. Vreedzame demonstranten verdwijnen achter de tralies. Veroordeeld tot de dood of zonder eerlijk proces.

Deze maand , tot 1 oktober, kan men weer brieven schrijven naar de verantwoordelijken binnen een regering om te vragen om vrijlating, herroeping van de doodstraf of heropening van een rechtszaak.

Javier Tarazona, Rafael Tarazona en Omar de Dios García werken voor de Venezolaanse mensenrechtenorganisatie Fundares. Ze werden lastiggevallen door de veiligheidsdienst en de politie en wilden daar aangifte van doen. Op dat moment werden ze gearresteerd.

De Egyptische veiligheidsdienst arresteerde mensenrechtenactiviste Sanaa Seif op 23 juni 2020 bij de openbaar aanklager in Caïro. Ze wilde daar een klacht indienen na een gewelddadige aanval, vlak voor de neus van veiligheidsagenten. Eerder zat zij ook al onterecht in de gevangenis en kreeg nu 18 maanden cel voor onzinnige aanklachten.
Rocky Myers zit in de Amerikaanse staat Alabama al 27 jaar in een cel op zijn executie te wachten omdat hij bij een inbraak een vrouw zou hebben vermoord. In 2004 en 2012 werd zijn terechtstelling uiteindelijk teruggedraaid.

Iedere twee maanden worden bij thuisschrijvers kant-en-klaar voorbeeldbrieven thuisbezorgd met Amnesty-achtergrondinformatie en Goed Nieuws. Nieuwe thuisschrijvers zijn welkom. Een handtekening en een postzegel op de enveloppe en de brief kan op de post. U kunt alles ook per e-mail ontvangen. Meer info: 070 - 30 10 110.