Overhandiging van de cheque door de Lions Voorburg Prinses Marianne aan het Huygens festival (foto: Hilbert Krane).
Overhandiging van de cheque door de Lions Voorburg Prinses Marianne aan het Huygens festival (foto: Hilbert Krane). Hilbert Krane

Cheque Lions Pr. Marianne voor Huygens Muziekfestival

Voorafgaand aan de opening van de vijftiende editie van het Huygens Muziekfestival overhandigden Sylvana Senff en Riet van Boekel van de Fundraise-commissie van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne vrijdag een cheque aan het Huygens Muziekfestival. 

"Heel veel dank voor deze sponsoring en de leuke samenwerking die nu al een aantal jaren voortduurt", luidde de reactie van een enthousiaste Margaritha Vogel.

Het festival is vandaag de dag uitgegroeid tot een breed klassiek muziekfestival met veel jong talent. het Huygens Muziekfestival wil een gevarieerd, laagdrempelig, toegankelijk en inclusief muziekfestival bieden in het Huygenskwartier in Voorburg en regio. Dit jaar werd wederom een aantal concerten in Museum Swaensteyn gegeven met bijzondere optredens op de Mariannevleugel. De Lionsclub vindt het geweldig om een bijdrage te leveren voor het bespelen van - en het onderhoud aan - de vleugel die haar naam draagt.

Het bijzondere aan het Huygens Muziekfestival is dat het een gratis festival is. Met behulp van gemeentelijke subsidie, fondsen en bijdragen van een groot aantal sponsoren kan het festival met talrijke optredens in drie dagen worden georganiseerd. Het festival is er voor iedereen, jong en oud, die laagdrempelig met klassieke muziek wil kennismaken of gewoon wil genieten van mooie muziek en verrassende optredens.