Eveline en Gerard wonnen hun gemengd dubbel met 21-12, 21-13 (foto: pr BC Orbiton).
Eveline en Gerard wonnen hun gemengd dubbel met 21-12, 21-13 (foto: pr BC Orbiton).

Badmintoncompetitie weer van start bij BC Orbiton

Nadat vorig jaar het speelseizoen plotseling werd afgebroken door de sluiting van de sporthallen, kon er deze maand bij BC Orbiton weer begonnen worden met vrij spelen en vanaf half september met competitie spelen. 

BC Orbiton doet dit jaar met 5 teams mee in de najaarscompetitie. Daarnaast doet er een team mee in de mannencompetitie. 

De lagere teams hadden afgelopen week hun eerste uitwedstrijd, team 1 en 2 en het mannenteam begonnen op vrijdag 17 september aan hun eerste thuiswedstrijd in sporthal Essesteijn in Voorburg. Het eerste team moesten het opnemen tegen het tiende team van de Schollevaar uit Capelle aan den IJssel. Op het eind van de avond was de eindstand 7-1, in het voordeel van de Orbitonners, zodat er kon worden teruggekeken op een geslaagde avond. Het tweede team, dat uitkwam tegen het vierde team van Leiden, won ook met 7-1. Het mannenteam speelde tegen Dropshot 1 gelijk met 4-4. Vrijdag 24 september spelen de lagere teams hun eerste thuiswedstrijd in sporthal Essesteijn. Toeschouwers zijn welkom.

Naast de competitie kun je bij BC Orbiton ook recreatief spelen. De jeugd is welkom op zaterdagochtend in sporthal De Fluit, waar zij door een trainer wegwijs worden gemaakt in de techniek (slaan en lopen) en tactiek van badminton. In oktober doet de club mee met de actie Probeerbadminton.