Global Goals-vlag in top bij gemeentehuis

Tijdens de VNG Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag – op 24 september wappert de Global Goals-vlag bij het gemeentehuis in Leidschendam-Voorburg.

Met het hijsen van de vlag maken gemeenten in Nederland en België wereldwijd een vuist voor een betere en duurzame samenleving in 2030. De gemeente zet dit jaar twee initiatieven in het zonnetje. Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg en Prinsenhof Schoon ontvangen op 24 september een Global Goals certificaat voor hun bijzondere, duurzame inzet afgelopen jaar.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal van Duurzaamheid: “Het afgelopen jaar hebben we ons samen met inwoners, ondernemers en organisaties op verschillende manieren ingezet voor de Global Goals. We hebben 7 doelen omarmd die betrekking hebben op het verbeteren van onze leefomgeving. Denk daarbij aan het gebruik van schone energie, meer groen in de gemeente, minder afval en schone lucht. Door de vlag te hijsen vieren we op 24 september dat we ons blijven inzetten voor een duurzame samenleving.”

In Leidschendam-Voorburg bruist het van initiatieven die zich op meerdere manieren richten op de doelen van deze Global Goals-campagne. Inwoners van de gemeente kunnen zelf aan de slag met duurzaam wonen en leven. Zo kunnen zij bijvoorbeeld gebruikmaken van een renteverlaging van 1% bij een Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Energiecoaches van Energy Common geven gratis advies over het besparen van energie én er is gemeentesubsidie beschikbaar voor isolatie en groene daken. Lees er alles over op www.lv.nl/energietransitie. Kijk ook op www.vng.nl/artikelen/de-17-global-goals.