Afbeelding

Ineens werkloos? Hulp bij vinden van werk

Als u weet dat u binnenkort uw baan verliest, wilt u vast snel aan de slag om nieuw werk te vinden. Werk.nl kan u hierbij helpen. Online vindt u alles over werk zoeken,  solliciteren én tips om uw kans op werk te vergroten.

Heeft u meer hulp nodig dan werk.nl kan bieden? U kunt terecht bij 1 van de 35 regionale mobiliteitsteams. Je kunt terecht bij een regionaal mobiliteitsteam (RMT) als je, in de periode van 12 maart 2020 tot nu, je werk of inkomen bent kwijtgeraakt. Of dreigt kwijt te raken. Dan helpt het RMT bij jou in de buurt je om (ander) werk te vinden. Dit doen ze met advisering, scholing en matching. Er zijn in totaal 35 regionale mobiliteitsteams (RMT’s) in Nederland. Deze RMT's zijn een initiatief van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gemeenten, UWV, SBB, MBO Raad, vakbonden en werkgeverorganisaties. Maar ook UWV kan u mogelijk extra hulp bieden. Dat kan bijvoorbeeld met een webinar, workshop of een persoonlijk gesprek.

Voorwaarden
U kunt u aanmelden voor extra hulp als u aan de volgende voorwaarden voldoet: Uw ontslag gaat binnen nu en 4 maanden in; U ontvangt op dit moment geen (gedeeltelijke) uitkering van UWV; Uw werkgever heeft geen faillissement aangevraagd

Aanmelden
Komt u volgens de voorwaarden hierboven in aanmerking voor extra hulp? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden op werk.nl. U logt in met uw DigiD op de Werkmap. Na uw aanmelding krijgt u via uw Werkmap een vragenlijst: de Werkverkenner. De vragen gaan over uw vorige baan of banen, uw persoonlijke situatie en uw verwachtingen over het vinden van werk.

Op basis van uw antwoorden, kan werk.nl u de hulp bieden die past bij uw situatie. Als u wordt uitgenodigd voor een gesprek, bespreekt u samen met de adviseur werk hoe het gaat met het zoeken naar werk en welke ondersteuning UWV u kan bieden. Met het aanmelden voor extra hulp vraagt u geen WW-uitkering aan. Gaat uw ontslag binnen 1 week in en denkt u recht te hebben op een WW-uitkering? Meldt u zich dan niet aan voor extra hulp, maar ga direct naar uwv.nl om een WW-uitkering aan te vragen.