Quatro Ventos in Het Veur Theater

Om te laten zien dat de fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep Quatro Ventos in Fado mundo een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, uit quatro ventos dus.

Hierbij valt te denken aan fado-arrangementen van nummers van onder meer Ramses Shaffy, Sting, Charles Aznavour en Jacques Brel. 

Fado Mundo richt de blik op verleden, heden en toekomst van de fado. De band speelt, naast het nieuwe repertoire, een selectie van – in hun oren – de mooiste fado’s ooit geschreven.
De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is sinds twintig jaar de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos. Emanuel Pessanha heeft een prachtige, donkerbruine stem en treft de juiste toon tussen ontspanning en passie. Volks en poëtisch, zoals het hoort bij fado.” – De Volkskrant.

Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel, deel van de Portugese eilandengroep de Azoren. In 1991 vond hij zijn thuishaven in Nijmegen. Buiten Nederland weet de groep tevens successen te boeken in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en de Verenigde Staten.

Eén van de smaakmakers van Quatro Ventos is Rafael Fraga, meester op de klassieke Portugese gitaar. Fraga (1978, Lissabon) is, naast een excellent musicus, tevens uiterst productief als componist, tekst-schrijver en arrangeur. Hij werkte met grootheden als Ana Moura, Carlos do Carma en Nuno Judice.

Fado Mundo van Quatro Ventos is op zondag 17 oktober om 14:30 uur te horen in Het Veur Theater. Kaarten à €18,00 zijn te bestellen via www.hetveurtheater.nl.