Karaktermoord

Hoe kan het dat een kerk waarvan de klokken al 75 jaar luiden verplicht wordt de klokken het zwijgen op te leggen? De hele omgeving van de Martinuskerk is verbijsterd dat een zo karakteristiek geluid, een geluid dat we ons hele leven horen en prettig vinden, dat bij deze buurt hoort en dat we voor geen goud willen missen, plotseling verdwenen is. Niets kan deze misstap rechtvaardigen. We hebben te maken met niets meer en niets minder dan karaktermoord. Hiermee is de ziel uit onze gemeenschap weggerukt. De 550 handtekeningen vertegenwoordigen slechts een deel van de verbijsterde Voorburgers. Dankzij een juridisch gedrocht negeert de gemeente honderden mensen ten faveure van 4 klagers. Voortaan mag er dus bij ADO niet meer worden gejuicht, fanfares niet meer door de straten lopen, mag er geen popfestival meer plaatsvinden en geen band meer spelen tijdens de Vlietdagen. Dit produceert immers meer geluid dan kerkklokken. Onze gemeente doet een groot deel van zijn onderdanen onrecht aan om een zeer klein deel te behagen. Dit moet zo worden rechtgezet. De gemeente heeft de morele plicht ervoor te zorgen dat de klokken weer met dezelfde frequentie en op het oude geluidsniveau gaan luiden.

C. Willems, Voorburg

Weinig comfort voor fietsers bij de Mall

In Leidschendam is het mooiste, grootste en beste winkelcentrum van Nederland gerealiseerd: the Mall of the Netherlands. Niets is te min om publiek te trekken, toch? Er zijn tientallen miljoenen euro's uitgetrokken om voldoende parkeerplaatsen te realiseren. Dat is nog niet genoeg op topdagen. Men zoekt nog mogelijkheden om de parkeerdruk te verminderen. Het woord fiets schijnt daarbij te zijn gevallen. Helaas is het mooiste, grootste en beste winkelcentrum er nog niet in geslaagd overdekte en/of bewaakte stallingen te realiseren. Er schijnt nog wel een overdekte én bewaakte stalling te komen, misschien zelfs met oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen. Of die er komt en wanneer, ligt helaas nog in de toekomst besloten. Dat is toch wel jammer. Fietsende klanten hoeft men blijkbaar niet te koesteren.

Rob Kniesmeijer

Verkeerschaos
door de Mall

Om de verkeerschaos rond The Mall of the Netherlands op te lossen is iemand weer op een 'briljant' plan gekomen: automobilisten naar de P&R Castellum lokken en ze vanaf daar gratis openbaar vervoer aanbieden. Uiteraard gaat dit niet helpen, want de gemiddelde automobilist voelt zich daar te goed voor en is bovendien te lui voor deze extra inspanning. En waarom moeten autobezitters gratis openbaar vervoer krijgen? De mensen die jaar in jaar uit gebruik maken van het openbaar vervoer krijgen dit cadeau niet toegeschoven. Autobezitters worden al aan alle kanten gesubsidieerd. Waarom krijgen mensen die géén auto bezitten geen premie? Eigenlijk is er maar één maatregel die absoluut gaat helpen: betaald parkeren in de wijde omgeving van The Mall. Maar ja, krijg dat maar eens voor elkaar.

Marcel Rijs, Voorburg