Achtervolging eindigt op boom

Bij een achtervolging van een scooter is vrijdagavond 8 oktober een politievoertuig op het Lienplantsoen in Leidschendam tegen een boom beland. Om onbekende reden zat de politie de scooter achterna, waarbij de wijk werd doorkruist. Op het moment dat de bestuurder van de politieauto probeerde om de scooter klem te rijden, belandde her voertuig tegen een boom. Kennelijk hebben de agenten de scooter toch staande weten te houden of is de tweewieler door de bestuurder achtergelaten want de bergingswagen voerde zowel het beschadigde voertuig en een gele scooter af. Niet bekend is of er bij dit incident iemand gewond is geraakt en of er aanhoudingen zijn verricht. 

Zet inbrekers
in het licht

De dagen worden korter. Als uw huis donker is, is het duidelijk dat u niet thuis bent en dat een inbreker ongezien zijn gang kan gaan. U kunt daar gemakkelijk iets aan doen met goed licht én zicht in en om uw huis.

Uit politiegegevens blijkt dat ruim zestig procent van de woninginbraken wordt gepleegd in donkere maanden tussen oktober en maart. Daarom krijgt de aanpak van woninginbraken van de politie de komende maanden de hoogste prioriteit. Agenten zijn extra present, zowel in uniform als onherkenbaar, en er worden extra rechercheurs ingezet. Maar u kunt zelf ook iets doen! Bijvoorbeeld door gebruik te maken van tijdschakelaars op uw binnen- en buitenverlichting.

Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Immers, als het 's avonds donker is en er brandt geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is. Met een eenvoudige tijdschakelaar op uw binnen- en buitenverlichting kunt u dit voorkomen. Maar alleen verlichting is niet genoeg. Inbrekers slaan graag toe zonder dat toevallige voorbijgangers hen kunnen zien. Zijn er plekken waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek of voorportaal? 

Hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen vermindert de kans op een inbraak met maar liefst 90 procent. De combinatie van zicht, verlichting en goed hang- en sluitwerk maakt de kans op een inbraak kleiner en de kans op ontdekking groter.