Orgelconcert in Oude Kerk

Op zaterdag 23 oktober wordt in de Oude kerk te Voorburg een orgelconcert gegeven door Aarnoud de Groen, organist van de Bethlehemkerk te Den Haag. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is €8 (tot 18 jaar gratis). Na afloop is er een drankje om met elkaar en de organist na te praten. Het is het eerste concert na de restauratie van het orgel van binnen en van buiten. Er worden werken gespeeld van o.a. Bach, Mendelssohn en een improvisatie van Aarnoud zelf.

Hightea op Dag
van Mantelzorg

Zorgt u voor iemand anders? Bijvoorbeeld voor (chronisch) zieke, gehandicapte of hulpbehoevende familieleden, vrienden of buren? Dan bent u van harte uitgenodigd voor een lekkere high tea op zaterdag 6 november, ter ere van de Dag van de Mantelzorg (10 november). Per tijdsblok geldt een maximaal aantal deelnemers, dus wees op tijd met aanmelden. Deelname is gratis. Aanmelden via /fd7.formdesk.com/lvintranet/aanmelden_hightea­­_mantelzorgdag.

Rommelmarkt in
De Blauwe Tram

Wijkvereniging De Blauwe Tram organiseert op zondag 31 oktober van 09.30 tot 13.00 uur weer een rommelmarkt in het wijkgebouw aan de Oude Trambaan 51 te Leidschendam. Gewoon even snuffelen voor elke portemonnee. De markt is gratis toegankelijk. Meer informatie - ook over tafelhuur- via tel. 3275317.

Gemeente kapt 235 bomen

De gemeente gaat 235 bomen kappen en plant daarvoor 233 nieuwe bomen terug op dezelfde plek of een plek in de buurt. Afgelopen zomer heeft de gemeente de toestand van meer dan 14.000 bomen in de wijken Essesteijn, Leidschendam-Zuid, Damsigt en een deel van Voorburg-Oud en Midden gecontroleerd. Voor ongeveer de helft hiervan geldt een snoeiadvies.

De 235 bomen staan op de kaplijst omdat ze niet meer veilig of dood zijn. Enkele bomen worden verwijderd omdat ze overmatig veel overlast veroorzaken. Al deze bomen krijgen een blauwe stip en een lint. Het kapwerk vindt in het laatste kwartaal van 2021 plaats. De gemeente controleert eens in de drie jaar de toestand van alle bomen die in de openbare ruimte staan.